Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 14

Nužudyto Kremliaus kritiko B.Nemcovo dukra: karą pradėjusios Rusijos laukia labai sunkios pagirios

Rusijos opozicijos veikėjo, 2015 metais Maskvoje nužudyto Boriso Nemcovo dukra Žana Nemcova mano, kad Vladimiras Putinas rengiasi ilgam karui su Ukraina. Todėl Ukrainai reikia besąlygiškai teikti karinę pagalbą. Nors dauguma Rusijos gyventojų abejingai žiūri į tai, kas vyksta, ji įsitikinusi, kad požiūris keisis. Tačiau, jos nuomone, tai bus labai skausmingas ir sudėtingas procesas.
Žana Nemcova
Žana Nemcova / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ž.Nemcova lankosi Vilniuje, kur šeštadienį pristatė Rusijoje išleistą knygą „Savo tėvo dukra“.

Joje ji pasakoja apie B.Nemcovą, savo vaikystę, prisimena metus, kai jos tėvas tik pradėjo politinę karjerą ir tapo Žemutinio Naugardo srities gubernatoriumi, prisimena įvairius savo gyvenimo epizodus, 2010-ųjų mitingus ir teismus, tėvo žmogžudystę ir fondo, kovojančio už teisingumą ir demokratines vertybes, sukūrimą.

„Boriso Nemcovo fondą už laisvę“ Ž.Nemcova Vokietijoje įkūrė po tėvo mirties, 2015 metų lapkritį.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Žanos Nemcovos knyga
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Žanos Nemcovos knyga

Interviu 15min Ž.Nemcova kalbėjo apie situaciją, kurioje ir kaip atsidūrė Rusija, karą Ukrainoje, taip pat apie tai, ar mato savo ateitį kitokioje tėvynėje.

„Nežinau, kokia bus karo baigtis, bet aš norėčiau, kad Ukraina išlaisvintų visas savo teritorijas. Tai viena. Antra, kad Rusija išmokėtų reparacijas. Trečia – kad karo nusikaltėliai, vykdantys karo nusikaltimus Ukrainos teritorijoje, būtų nubausti.

Tai – geriausia karo baigtis. Pati teisingiausia, kuri taps pamoka ir Rusijos gyventojams, ir kitiems diktatoriams, kurie nori pradėti karus“, – kalbėjo Žana Nemcova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius