Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 10 22

Nužudytosios V.Naruševičienės dukra nori išvykti į užsienį

Per pedofilijos skandalą trisdešimtmetės motinos Violetos Naruševičienės netekusiai aštuonmetei dukteriai tėvynė tapo nebemiela. Mergaitė prašo tėvo išsivežti ją gyventi į užsienį.
Kaune laidojamos žudynių aukos
Laidotuvės / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Įsivaizduokime, kaip jaučiasi vaikas, namie radęs nušautą motiną. Baisų stresą patyrusi mergaitė iki šiol jaučiasi nesaugi ir bijo eiti į mokyklą. Be to, jai nerimą kelia didžiulis visuomenės dėmesys“, – sakė Kauno vaikų teisių apsaugos tarnybos vedėjos pavaduotoja Nijolė Vizbarienė.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad antradienį šioje tarnyboje apsilankęs mergaitės tėvas 33 metų Deividas Naruševičius pareiškė ketinantis dukterį išsivežti į Vokietiją, kurioje pastaruoju metu gyvena.

Trečiokės senelė Nijolė Naruševičienė šią savaitę Vaišvydavos pagrindinės mokyklos pedagogams pranešė, jog mergaitė čia daugiau nepasirodys ir artimiausiu metu bus perkelta į kitą mokymo įstaigą. Kur konkrečiai, nenurodė.

Mergaitės tėvas aiškino nežinantis, kaip toliau elgtis, ar likti savo šalyje. Tai priklausys nuo tolesnės vaiko psichologinės būklės ir bylos, kurioje D.Naruševičius yra įtariamas vagyste.

„Susidarė įspūdis, kad ir mergaitės šeima, ir ji pati bijo sulaukti bendraamžių patyčių. Todėl nutarta pakeisti mokyklą. Gaila. Su klasės draugais ji puikiai sutarė“, – susitikimą su N.Naruševičiene prisiminė Vaišvydavos mokyklos direktoriaus pavaduotoja Nijolė Paužaitė.

D.Naruševičius aiškino, kad buvo pasirengęs likti Lietuvoje, bet duktė labai prašo išsivežti ją į užsienį. Tą patį mažametė sakė klasės draugams, atėjusiems į jos motinos laidotuves.

Mergaitės tėvas aiškino nežinantis, kaip toliau elgtis, ar likti savo šalyje. Tai priklausys nuo tolesnės vaiko psichologinės būklės ir bylos, kurioje D.Naruševičius yra įtariamas vagyste.

D.Naruševičius šiuo metu su dukterimi gyvena Kauno priemiestyje Vaišvydavoje, buvusios žmonos namuose.

Anksčiau D.Naruševičius buvo aštuonis kartus teistas už automobilių vagystes ir nuo Lietuvos policijos slapstėsi Vokietijoje. Šioje šalyje jis apsigyveno užpernai po skyrybų su V.Naruševičiene. Po buvusios sutuoktinės nužudymo bėglys grįžo ir buvo sulaikytas.

Bylą dėl automobilių vagysčių užsienyje ir sukčiavimo iškėlusi Lazdijų teisėsauga jį iškart paleido – įtariamasis raštu pasižadėjo neišvykti į užsienį.

Kol vyksta bylos tyrimas, D.Naruševičius negalės su dukterimi išvažiuoti iš šalies. Bet po teismo ir atlikus bausmę, jeigu jis bus pripažintas kaltu, keliai į užsienį jam būtų atviri.

Vaikų teisių apsaugos tarnyba neprieštarautų, kad D.Naruševičius jau dabar vyktų į Vokietiją. Būtų prašoma tik nurodyti naują adresą ir mergaitės mokyklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius