-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 05

NVSC ir kitos Sveikatos apsaugos ministerijos įstaigos priešinasi jungimui

Kelios jungti planuojamos Sveikatos apsaugos ministerijai pavaldžios įstaigos priešinasi šiam sprendimui tvirtindamos, kad tai komplikuotų ir taip sudėtingą COVID-19 situacijos valdymą.
Nacionalinis visuomenės sveikatos centras
Nacionalinis visuomenės sveikatos centras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Seimo Sveikatos reikalų komitetas šią savaitę pritarė Valstybinio psichikos sveikatos centro, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro ir Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) panaikinimui, jų funkcijas perduodant kitoms tarnyboms.

Parlamente svarstomu projektu siekta naikinti ir Nacionalinę visuomenės sveikatos priežiūros laboratoriją (NVSPL), ją prijungiant prie Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC), tačiau komitetas nusprendė palaikyti Vyriausybės poziciją nejungti šių įstaigų.

Klausimas į Seimo posėdžius turėtų grįžti kitą savaitę.

Vis dėlto pačių įstaigų vadovai, profesinių sąjungų atstovai priešinasi jungimui, juos palaikė ir Seimo opozicijos deleguoti komiteto atstovai.

R.Lingienė: reformai – pats netinkamiausias laikas

NVSC Vilniaus departamento vadovė ir įstaigos profesinės sąjungos pirmininkė Rolanda Lingienė tikino, kad nuo pirminių reformos svarstymų situacija radikaliai pasikeitė, valstybėje dėl COVID-19 pandemijos beveik dvejus metus galioja ekstremali situacija ir ji „daro didžiulę įtaką kolektyvui“ todėl šiuo metu yra „pats blogiausias laikas atlikti reformą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius