-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 09

„NY Times“: kaip imunitetas kovoja su delta atmaina ir kokių skiepų reikia?

Remiantis nauju tyrimu, paskelbtu žurnale „Nature“, koronaviruso delta atmaina sugeba apeiti antikūnus, nukreiptus prieš tam tikras šio viruso dalis. Šio tyrimo rezultatai paaiškina, kodėl vakcinos ne tokios veiksmingos būtent prieš šią viruso atmainą, palyginti su kitomis.
Vakcina
Vakcina / „The New York Times“/Brian Anselm nuotr.

Manoma, kad delta atmaina, pirmą kartą nustatyta Indijoje, yra apie 60 procentų labiau užkrečiamas nei alfa – ta viruso atmaina, kuri šių metų pradžioje siaubė Jungtinę Karalystę ir didžiąją dalį Europos, bei galbūt dvigubai labiau užkrečiama negu originalusis COVID-19.

Delta variantas dabar sukelia protrūkius tarp nevakcinuotų gyventojų tokiose šalyse kaip Malaizija, Portugalija, Indonezija ir Australija.

Delta dabar yra dominuojanti atmaina ir JAV. Infekcijos lygis šioje šalyje kol kas buvo žemiausias nuo pandemijos pradžios, tačiau skaičius gali imti augti. Vis dėlto su virusu susijusių hospitalizacijų ir mirčių toliau sparčiai mažėja.

Iš dalies taip yra dėl gana gerų skiepijimo rezultatų: 48 procentai amerikiečių yra visiškai paskiepyti, o 55 procentai gavo bent vieną vakcinos dozę.

Tačiau naujajame tyrime nustatyta, kad delta atmainos viena vakcinos dozė beveik neveikia.

Tai patvirtino ankstesnių tyrimų duomenis, kurie rodė, kad atmaina gali iš dalies apeiti imuninę sistemą, nors ir ne taip įžūliai kaip beta atmaina, kuri pirmą kartą buvo nustatyta Pietų Afrikos Respublikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius