Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 08 18 /16:26

Nacionalinę žemės tarnybą penktadienį krėtė ekonominės policijos pareigūnai – atliko dokumentų poėmius

Penktadienį Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) patalpose Vilniuje lankėsi pareigūnai. Kartu su jais buvo nedarbingumo pažymėjimą turintis, dėl to vis dar neatleistas šios įstaigos direktorius Danielius Kuprys.
Danielius Kuprys
Danielius Kuprys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tai 15min penktadienį patvirtino NŽT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas.

„Nežinome, koks ikiteisminis tyrimas pradėtas, bet kad buvo atlikti dokumentų poėmiai tai galiu patvirtinti“, – sakė R.Golubovas.

„Kiek aš žinau, jie buvo iš Ekonominių nusikaltimų tyrimų valdybos – Kriminalinės policijos“, – vėliau BNS sakė R.Golubovas.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis 15min sakė, kad poėmius atliko Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

„Buvo padarytas dokumentų poėmis dėl vieno žemės sklypo, vyksta kažkoks tyrimas“, – pareigūnų apsilankymo priežasčių nedetalizavo R.Matonis.

Žemės ūkio viceministras Artūras Bogdanovas 15min teigė, kad pareigūnų apsilankymas susijęs su bendrove „Misionierių namai“, apie ją ne kartą rašė 15min.

Dangstosi nedarbingumu

Penktadienį dar galioja D.Kuprio turimas nedarbingumo pažymėjimas, kurio galiojimas direktoriui vis pratęsiamas.

Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas dar prieš kelias savaites yra pasirašęs dokumentus dėl D.Kuprio atleidimo, tačiau to nepavyksta atlikti dėl direktoriaus nedarbingumo.

„Prasitęsė ir vėl iki šio penktadienio (...) Prasitęsė keturis ar penkis kartus, aš nežinau, kokia jo būklė, man telefono jis nekelia, turbūt į namus nevažiuosiu ieškoti jo“, – šią savaitę sakė A.Bogdanovas.

Nešvarios istorijos susijusios su sklypais

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) yra patvirtinusi išvadą, jog D.Kupriui nuolat kyla interesų konfliktas, nuomojantis žemės sklypus 13-oje iš 50 NŽT padalinių prižiūrimų teritorijų. Vienu metu ūkininkaujantis ir NŽT vadovaujantis D.Kuprys nuomojasi maždaug 55,4 hektaro žemės iš valstybės skirtinguose regionuose.

Viceministras trečiadienį paskelbė, kad dėl D.Kuprio pradedamas dar vienas tarnybinio nusižengimo tyrimas.

„Ministras yra gavęs įtarimų, jog galimai tarnybos vadovas yra supainiojęs interesus. Tai susiję su tuo, jog D.Kuprys buvo deklaravęs, kad pats nevykdo ūkininkavimo veiklos, tačiau realiai pats vykdė, dalyvavo susirinkimuose, gynė savo poziciją, nes buvo pradėta pažeidimo procedūra jam kaip ūkininkui“, – pasakojo viceministras.

A.Bogdanovo teigimu, D.Kuprys deklaravo pasėlius nuomojamoje valstybinėje žemėje, tačiau to sklypo jis nėra išsinuomojęs. „Deklaravo ne savo sklypą. Tikimės, kad naujai sudaryta komisija išsiaiškins“, – teigė jis.

Nuo pirmadienio NŽT nebedirba ir į skandalingą žemės sklypo istoriją patekęs direktoriaus pavaduotojas Tomas Ladukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius