-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 28

O.Šurajevo apsilankymo Seime atgarsiai: A.Armonaitė pripažinta pažeidusi vidaus tvarką

Laisvės partijos lyderė, ekonomikos ir inovacijų ministrė pažeidė Seimo vidaus taisykles, išrašydama vienkartinį leidimą patekti į parlamentą visuomenininkui, humoristui Olegui Šurajevui, bet jo nelydėdama Seimo rūmuose, trečiadienį konstatavo etikos sargai.
Aušrinė Armonaitė, Olegas Šurajevas
Aušrinė Armonaitė, Olegas Šurajevas / Ž.Gedvilos, L.Balandžio nuotr.

Pažeidimą Seimo Etikos ir procedūrų komisija konstatavo vienbalsiai.

„Procedūrine prasme mūsų kolegė, užsakiusi vienos dienos leidimą O.Šurajevui kaip paprastam lankytojui ir Seimo rūmuose jo nelydėjusi bei neįgaliojusi tai padaryti jokio asmens, pažeidė Seimo kanclerio 2022 metų birželio 3 dienos įsakymą ir patvirtintas taisykles“, – sakė išvados rengėja socialdemokratė Dovilė Šakalienė.

Kita vertus, ji kėlė abejonių dėl minėtų taisyklių efektyvumo.

„Tikrai labai gerai žinome, kad kai kuriose situacijose tiesiog neįmanoma lydėti visų žmonių, kurie ateina (...). Gal šioje situacijoje galėtume inicijuoti diskusiją dėl tų taisyklių veikimo“, – teigė D.Šakalienė.

„Juk ateina ekspertai į komitetus ir panašūs žmonės, tas lydėjimas turėtų būti vertinamas šiek tiek lanksčiau“, – kalbėjo ji.

Seimo rūmų vidaus tvarkos apraše numatyta, kad asmenys, kuriems išduotas vienos dienos leidimas, išskyrus akredituotus žurnalistus, visą laiką būdami Seimo rūmuose privalo būti lydimi leidimą užsakiusio arba jo įgalioto Seimo kanceliarijos darbuotojo.

O.Šurajevas Seime lankėsi kovo viduryje, A.Armonaitei atsakant į Seimo narių klausimus dėl per Vilniaus knygų mugę pašalintos Sveikatos teisės instituto COVID-19 pandemijos valdymą kritikuojančios knygos reklaminės instaliacijos. Ji pašalinta, kai į „Litexpo“ vadovybę dėl šios instaliacijos bei knygos kreipėsi O.Šurajevas.

Po A.Armonaitės kalbos visuomenininkas Seime filmavo kai kuriuos parlamentarus, uždavinėjo jiems klausimus ir komentavo jų veiksmus ar žodžius, atsistojęs šalia žurnalistų filmuojamo Petro Gražulio laikė telefoną su LGBTQ+ vėliava, bandė perduoti šokoladą parlamentarei Agnei Širinskienei.

A.Armonaitė anksčiau teigė, kad visuomenininkas su ja nederino savo veiksmų parlamente, o už juos yra atsakingas pats.

Po šio incidento humoristui neterminuotai apribota galimybė patekti į Seimą.

Vilniaus policija savo ruožtu pripažino O.Šurajevą Seime pažeidus viešąją tvarką, įžeidinėjus kai kuriuos politikus.

Administracinio nusižengimo protokolu nukentėjusiaisiais įvardijami Seimo nariai Aidas Gedvilas, Mindaugas Puidokas, Remigijus Žemaitaitis, Dainius Kepenis, Agnė Širinskienė, Petras Gražulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius