Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 22

Odos gamykloje Šiauliuose – avarija, į aplinką pateko nuotekos

Apie 12 valandą Šiaulių pakraštyje, visai prie pat oro uosto veikiančioje bendrovėje „Odos gaminiai ir co“ įvyko avarija – iš talpyklų išbėgo didelis kiekis saugomų nuotekų. Po apylinkes pasklido dvokas. Aplinkosaugininkai kol kas situacijos ekstremalia nevadina.
„Odos gaminiai ir co“
„Odos gaminiai ir co“
Temos: 2 Nuotekos Šiauliai

Zoknių gyventojai pamatė, kad gamykloje esančios nuotekų talpyklos prakiuro. Apie pusvalandį iš talpyklos fontanu bėgo juodas dvokiantis skystis.

Bendrovės vadovo Vytauto Bunikio pasiekti telefonu nepavyko. Jis jau ne kartą yra sulaukęs priekaištų dėl skleidžiamo nemalonaus kvapo. Bendrovės vadovas dėl smarvės yra kaltinęs gyventojus, kurie fekalinę kanalizaciją pasijungia prie lietaus kanalizacijos.

Prieš keletą metų „Šiaulių vandenys“ apkaltino bendrovę dėl nuodingų nuotekų, kuriose yra chromo. Tokių nuotekų negalima naudoti tręšimui. Jas tenka brangiai utilizuoti.

Vadovas paprastai atsakydavo, kad visos sanitarinės normos yra išlaikytos, o odos pramonė – ne saldainių fabrikas. Kokia tiksliai medžiaga išsiliejo iš prakiurusių odos gamyklos bosų, kol kas nustatinėjama.

Aplinkos apsaugos departamento Šiaulių regiono vadovas Almantas Gajauskas patvirtino, kad jo specialistai dirba įvykio vietoje.

„Ekstremalios situacijos kol kas nematome reikalo skelbti. Įmonė ne kartą yra bausta už įvairius ekologinius nusižengimus“, – teigė A.Gajauskas.

VIDEO: Avarija bendrovėje „Odos gaminiai ir co“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius