Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 12

Oficialaus vizito į Lietuvą atvyksta Slovėnijos prezidentas

Pirmadienį į Lietuvą oficialaus vizito atvyksta Slovėnijos prezidentas Borutas Pahoras. Vizito metu ypatingas dėmesys bus skiriamas gynybai ir kibernetiniam saugumui užtikrinti, pranešė Prezidentūra.
Borutas Pahoras
Borutas Pahoras / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

Lietuvos ir Slovėnijos vadovai aptars dvišalių ryšių stiprinimą, aktualius Europos Sąjungos darbotvarkės klausimus ir bendradarbiavimą NATO. Susitikime taip pat bus kalbama apie bendradarbiavimą verslo, investicijų skatinimo, kultūros srityse.

Antradienį numatytas prezidentų apsilankymas pernai Lietuvoje pradėjusiame veikti Nacionaliniame kibernetinio saugumo centre.

„Slovėnija, kurios kaimynystėje neseniai būta bandymų paveikti rinkimus ir įvykdyti valstybinį perversmą, gerai supranta nekonvencinio karo grėsmę visai Europai. Lietuva, kaip ir kitos Baltijos šalys, yra priešakinėse tokio karo linijose. Todėl mūsų valstybės patirtis atremiant kibernetines atakas, kovojant su propaganda, melagingomis naujienomis ir energetiniu šantažu yra vertinga kitoms šalims“, – teigiama Lietuvos prezidentūros pranešime.

Tai atsakomasis Slovėnijos vadovo vizitas. D.Grybauskaitė su oficialiu vizitu šioje šalyje lankėsi pernai kovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius