-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 13

O.Koršunovui Maskvoje įteiktas žymaus rusų režisieriaus V.Mejerholdo vardo apdovanojimas

Pirmadienį Maskvoje režisieriui Oskarui Koršunovui buvo iškilmingai įteiktas garsaus rusų teatro reformatoriaus Vsevolodo Mejerholdo vardo prizas.
Oskaras Koršunovas
Oskaras Koršunovas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prieš ceremoniją režisieriaus laukė dar vienas svarbus įvykis – rugsėjo 11–12 dieną čia vyko spektaklio „Užsispyrėlės sutramdymas“ premjera. O.Koršunovas jį pastatė Sankt Peterburgo Aleksandros teatre – Rusijos teatro lopšyje, gyvuojančiame jau 250 metų.

„Labai džiaugiuosi šiuo apdovanojimu, nes tai yra didžiulis įvertinimas“, – sakė O.Koršunovas. Anot jo, tiek apdovanojimas, tiek ir spektaklis yra labai svarbūs įvykiai. „Tokios patirties dar nesu turėjęs“, – džiaugėsi O.Koršunovas.

V.Mejerholdo prizą įsteigė žymaus režisieriaus vardo centras Maskvoje. Kiekvienais metais nuo 2006 metų jie rengia susitikimus su garsiausiais pasaulio režisieriais. Jų metu rodomi spektakliai, vyksta kūrybinės dirbtuvės, atidaromos parodos, vyksta paskaitos ir spektaklių peržiūros.

Atvykti kviečiami ir apdovanojami intensyviai dirbantys režisieriai, kuriantys eksperimentinį, ieškantį teatrą. Prizu yra pagerbti tokie žymūs kūrėjai kaip Krzysztofas Warlikowskis, Krystianas Lupa, Matthiasas Langhoffas. O.Koršunovas yra vienintelis lietuvis gavęs šį apdovanojimą.

Maskvoje režisierius vedė meistriškumo pamoką teatralams, 14–15 dieną centre numatyta jo spektaklių vaizdo peržiūra. Teatrologas Audronis Liuga skaitys paskaitą apie O.Koršunovo kūrybą.

Po gastrolių ir apdovanojimo ceremonijos Maskvoje, režisierius O.Koršunovas išskuba į Sankt Peterburgą, kur vyks „Užsispyrėlės sutramdymo“ premjera jau pačiame Aleksandros teatre.

O.Koršunovas Aleksandros teatre dirbo nuo gegužės mėnesio. Spektaklį kurti jam padėjo ir menininkai iš Lietuvos: kostiumus kūrė Agnė Kuzmickaitė, scenografiją – Jūratė Paulėkaitė, muziką – kompozitorius Gintaras Sodeika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius