-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 05

Olandų filme – meninė akcija buvusioje Kauno autobusų stotyje (nuotraukos)

Šeštadienį kauniečiai galės įvertinti naują filmą „Belaukiant sugrįžimo arba Galimybių diena“, kurį sukūrė 2009-aisiais Kaune viešėję du menininkai Jeanne van Heeswijk ir Marcel van der Meijs iš Nyderlandų.
Olandų menininkų surengta akcija Kaune buvo nufilmuota ir tapo filmu.
Olandų menininkų surengta akcija Kaune buvo nufilmuota ir tapo filmu. / Kadras iš filmo „Belaukiant sugrįžimo arba Galimybių diena“

Pusės valandos trukmės filmas bus rodomas VDU Menų centre (S.Daukanto g. 28) šeštadienį, 15 val. O tos pačios dienos vakare, 22 val., vyks vakarinė filmo peržiūra restorane „Skliautas“.

Pirmą kartą Kauno bienalės kvietimu garsi Nyderlandų menininkė Jeanne van Heeswijk ir landšafto architektas Marcel van der Meijs aplankė Kauną 2009 metų vasarą. Jų vizito tikslas buvo susipažinti su Kauno senamiestyje esančia „Kauno pilies“ autobusų stotele. Jos teritorijoje yra keletas unikaliai keistų objektų, sudominusių menininkus – alaus baras, tualetas, kioskas, kebabinė. Toks keistas objektų derinys sudomino menininkus ir jie nutarė šioje vietoje sukurti meno projektą. Tyrimo metu paaiškėjo, kad išoriškai apmirusi stoties teritorija yra reikšminga daugeliui žmonių, kurie naudojasi čia teikiamomis paslaugomis: mikroautobusų vairuotojams ir keleiviams, tualeto ir baro darbuotojams ir lankytojams.

Van Heeswijk ir van der Meijs kūrybinės idėjos gimė menininkams bendraujant su vietiniais žmonėmis, klausantis jų pasakojimų ir kalbant apie tai, kaip pagerinti šią, Senamiesčio širdyje esančią, vietą. Paprastų žmonių siūlymai, viltys ir lūkesčiai tapo vienos dienos meninės veiksmo akcijos atspirtimi. 2009 metų lapkričio 11 dieną ši, 14 valandų trukusi akcija, buvo įgyvendinta ir nufilmuota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius