Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 04

Onkologinė pagalba nusikalstamai vėluoja

Gali būti, kad artimiausiu laiku bus tiriama, kas kaltas, kad onkologinė pagalba Vilniaus universiteto Onkologijos institute ne visiems pacientams suteikiama laiku.
Ligonių kasoms nebeskiriant pinigų VU Onkologijos institutas priverstas taupyti nemokamų profilaktinių patikrų ir ligoniams skiriamų reabilitacijų sąskaita.
Ligonių kasoms nebeskiriant pinigų VU Onkologijos institutas priverstas taupyti nemokamų profilaktinių patikrų ir ligoniams skiriamų reabilitacijų sąskaita. / „15min“ nuotr.

Seimo kontrolierius Romas Valentukevičius  planuoja savo iniciatyva pradėti tyrimą dėl galimo sveikatos sistemos pareigūnų piktnaudžiavimo nustatant teikiamų paslaugų kvotasVilniaus universiteto Onkologijos institutui, dėl kurių pagalba laiku nesuteikiama visiems onkologiniams pacientams.

Šiais metais planuojama dar 10 proc. mažinti finansavimą VUOI teikiamoms paslaugoms. Nors jau ir 2009 m. trūkstant finansavimo, stacionare pagalbos laiku nesulaukdavo potencialūs onkologiniai ligoniai.

R.Valentukevičius paprašė Sveikatos apsaugos ministerijos ir jai pavaldžios Valstybinės ligonių kasos, Valstybės kontrolės ir Vilniaus universiteto Onkologijos instituto vadovybės pateikti visą turimą informaciją.
Tuo tarpu dienraščio „Respublika“ pakalbintas Onkologijos instituto direktoriaus pavaduotojas Jonas Veseliūnas neneigė, kad situaciją tirti reikia, tačiau davė suprasti, kad iš tyrimo daug nesitiki.

Nors oficialiai teigiama, kad jokių kvotų teikiamų paslaugų kiekiui nėra, ligoninės galimybes riboja skiriamas finansavimas, kuris kasmet mažėja.

Pasak J.Veseliūno, jau pernai 100 lovų stacionare buvo tuščios. Bet ne todėl, kad nebūtų ką gydyti. Tiesiog ligoninei trūko lėšų suteikti pacientams paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius