Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 03

Operetėje dainuos popmuzikos atlikėjai

Po pusmečio į Klaipėdos muzikinio teatro sceną sugrįžta J. Štrauso operetė „Šikšnosparnis“. Jame žiūrovai matys kelis operetėse ne dažnai sutinkamus veidus – popmuzikos atlikėjus Deivydą Norvilą-Deivį , grupės El Fuego narį Tomą Pavilionį, sukūrusius meilužio Alfredo vaidmenį.
Į Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro sceną sugrįžta operetė „Šikšnosparnis“.
Į Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro sceną sugrįžta operetė „Šikšnosparnis“. / Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro nuotr.

Taip pat viename pagrindinių Henriko Aizenštaino vaidmenyje – scenos pažibas Mindaugą Rojų ir Mindaugą Gilį. Spektaklyje dainuos ir solistai Svetlana Konstantinova, Dalia Kužmarskytė, Rita Petrauskaitė, Aurelija Dovydaitienė, Artūras Kozlovskis, Kęstutis Nevulis bei kiti.

Prieš penkerius metus pastatytame spektaklyje esama naujokų. M. Rojus Aizenštaino partiją parengė prieš metus. Po sėkmingo pasirodymo televizijos projekte „Triumfo arka“. Solistas sako, jog iki jo „Šikšnosparnis“ buvo kiek kitoks, nes kiekvienas naujas artistas įneša kažką savito. T. Pavilionis į „Šikšnosparnį“ įsiliejo rudenį ir tikina, jog kiekvienas naujas vaidmuo – tai balso tobulinimo mokykla. Savo ateitį matydamas profesionalioje muzikinio teatro scenoje, Tomas deda visas pastangas, kad suderintų darbą uostamiesčio Muzikiniame teatre su grupės El Fuego koncertine veikla.

Deivis „Šikšnosparnyje“ jau senbuvis. Įvairiuose muzikos žanruose save išbandęs atlikėjas teigia: „Operetė – vienas sudėtingesnių žanrų. Joje posmelį veja refrenas, tada seka šokis, vėl posmelis, refrenas, šokis, todėl akimirksniu išryškėja vokalinis ir fizinis artisto pasirengimas. Operetei reikalinga kone sportinė forma, o kur dar vaidyba?“. 

Kiekvienoje klasikinėje operetėje būtinai turi būti herojinė pora. „Šikšnosparnyje“ tai – Rozalinda ir Henrikas Aizenštainai, šiuos vaidmenis sukūrė po dvi artistų poras – Dalia Kužmarskytė ir Svetlana Konstantinova bei M. Rojus ir M. Gylys. Privalo būti ir kita, šiek tiek komiška pora. „Šikšnosparnyje“  – tarnaitė Adelė (Rita Petrauskaitė) ir Aizenštaino bičiulis Falkas (Kęstutis Nevulis ir Virginijus Pupšys).

Neapsieinama ir be komikų, o tai –  kalėjimo prižiūrėtojas (Šarūnas Juškevičius ir Stasys Rezgevičius). Žinoma turi būti choras ir baletas. Visa tai žiūrovai matys „Šikšnosparnyje“, trečiojoje ir vienoje populiaresnių valsų karaliumi tituluojamo J. Štrauso operetėje.

O siužetas? Jis irgi apie nūdienai aktualias šeimos problemas - santuokinę moralę, ištikimybę. Ar pavyks Rozalindai įrodyti, jog ji nėra perskaityta knyga  ir susigražinti vyro dėmesį, tegul pamato žiūrovai.

Spektaklis bus rodomas kovo 5 bei 12 d. 18.30 val. Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius