Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 27

Operos teatro vadovas Gintautas Kėvišas sulaukė kultūros ministro Arūno Gelūno liaupsių

Kaip pranešė LNK „Žinios“, prieštaringai dėl finansinės teatro veiklos vertinamas Nacionalinio operos ir baleto teatro direktorius Gintautas Kėvišas sulaukė kultūros ministro A.Gelūno liaupsių.
Gintautas Kėvišas
Gintautas Kėvišas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Generalinė prokuratūra priekaištauja Viešųjų pirkimų tarnybai dėl esą aplaidžiai atlikto tyrimo, nes stringa tyrimas dėl galimo lėšų iššvaistymo teatro renovacijai.  Kol kas iš Vokietijos (šios šalies firma rekonstravo sceną) atkeliavo ne visi dokumentai. Be to, tirtas tik laikotarpis iki tos dienos, kai buvo sudaryta sutartis tarp teatro ir Vokietijos įmonės (subrangovo).

Generalinės prokuratūros ikiteisminio tyrimo Kontrolės skyriaus prokurorė Sigutė Malinauskienė teigia, kad dėl konkurso viešiesiems pirkimams LNOBT scenos rekonstrukcijai prokuratūros nuomonė išties nesutampa su Viešųjų pirkimų tarnybos išvada, tačiau to nevadina kažkuo neteisėtu ir nepagrįstu. Į klausimą, kaip atsitiko, kad LNOBT scenos rekonstrukcijai išleista suma nuo 25 mln. Lt išaugo iki 77 mln. Lt, prokurorė atsisakė atsakyti, nes tai esą ikiteisminio tyrimo duomenys.Opera yra iškelta į pasaulinį lygį, teatras rekonstruotas, kolektyvas suvienytas, saulės sausakimšos...

Tuo pat metu kultūros ministras A.Gelūnas, kurio pirmtakas R.Vilkaitis G.Kėvišą kadaise įvertino papeikimu už milijoninių lėšų švaistymą, negaili liaupsių. Ministro teigimu, G.Kėvišo veiklą galima vertinti teigiamai: „Opera yra iškelta į pasaulinį lygį, teatras rekonstruotas, kolektyvas suvienytas, saulės sausakimšos, biudžetas teigiamas. Duokit man daugiau argumentų, kodėl aš turėčiau nepasitikėti.“

Operos ir baleto teatro rekonstrukcijai jau panaudota 40 mln. litų, dar tiek pat, teatro adminstracijos teigimu, reikėtų pridėti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius