Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 11 18

Opozicija abejoja dėl Susisiekimo ministerijos kanclerės mokslų už valstybės pinigus

Kai kurie opozicijos nariai reiškia abejones, ar Susisiekimo ministerijos kanclerė Inga Černiuk turėjo studijuoti už valstybės pinigus, šeštadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija
Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija / A.Primost/15min nuotr.

Ji Vadybos ir ekonomikos universitete (ISM) per pusmetį išklausė vadovų programos modulį „Taikomoji organizacinė psichologija“, o ministerija padengė 80 proc. studijų kainos – 2634 eurus.

„Kancleriui turbūt reikia organizacinės psichologijos. Bet ar nebuvo galima šių žinių pasisemti pigiau? Juk mokymų kaina įspūdinga, taip pat nežinia, ar reikėjo būtent tokių studijų. Kyla klausimų ir dėl to, ar be konkurso kanclerę pasirinkusi Susisiekimo ministerija už prekę mokėjo teisingą kainą. Galbūt buvo galima rinktis žmogų su tokiomis žiniomis, už kurias valstybei nereikėtų mokėti papildomai“, – sakė Seimo Audito komiteto vadovė konservatorė Ingrida Šimonytė.

Tuo metu šiam komitetui priklausanti socialdemokrate Rasa Budbergytė mano, kad valstybė turėtų aiškiai reguliuoti, ar į aukšto rango tarnautojus gali būti investuojama būtent taip: „Gal tai ir naudinga, bet ši tvarka turėtų būti aiškiai apibrėžta įstatymais, o ne daromos išimtys konkretiems pareigūnams.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius