-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 29 /2015 10 30

Opozicija dėl Druskininkų skandalo reikalauja premjero pasiaiškinti, o valdantieji siūlo netrukdyti dirbti

Opoziciniai konservatoriai reikalauja, kad premjeras, Lietuvos socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius pasiaiškintų dėl partiečių veiksmų rutuliojantis Druskininkų korupcijos skandalui. Tuo tarpu socialdemokratai opozicijai siūlo netrukdyti dirbti teisėsaugai.
Algirdas Butkevičius susitiko su gyvūnų gerove ir apsauga besirūpinančiais atstovais
Algirdas Butkevičius susitiko su gyvūnų gerove ir apsauga besirūpinančiais atstovais / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Taip konservatoriai reaguoja į žlugusį bandymą Druskininkų istoriją aiškintis Seimo Antikorupcijos komisijoje. Trečiadienį šis procesas sužlugdytas, pirmiausiai – komisijai priklausančių socialdemokratų balsais.

Opozicijos lyderis Andrius Kubilius viešai reikalauja, kad premjeras atsakytų, „ar toks socialdemokratų balsavimas yra oficiali partijos ir jos vadovo pozicija“.

„Lietuvos viešoji politika ir jos etikos standartai pradėjo sparčiai tolti nuo ES standartų ir pradeda panašėti į V. Janukovyčiaus laikų Ukrainą. Iš pradžių premjero bendražygiai stengiasi blokuoti tyrimus ir pastangas gauti atsakymus dėl premjero žento istorijos. Druskininkų meras, A.Butkevičiaus pavaduotojas partijoje, socialdemokratas Ričardas Malinauskas viešai grasina opozicijai ir žiniasklaidai, bandydamas pasitelkti teisėsaugos pareigūnus, prašo pradėti tyrimus prieš opozicijos politikus, atskleidusius skandalingus piktnaudžiavimo faktus.

Galiausiai, vieningas socialdemokratų atstovų balsavimas siekiant neleisti Seimo Antikorupcijos komisijai pradėti tyrimo, yra ne kas kita, kaip primityvus savo daugumos Seimo Antikorupcijos komisijoje panaudojimas tam, kad komisija negalėtų pradėti tyrimo, yra dar vienas tipiškas pavyzdys „demokratijos erozijos“, kurią socialdemokratai, būdami valdžioje, nuosekliai plėtoja. Bet viskam yra ribos...“ – ketvirtadienį išplatintame pranešime teigia A.Kubilius.

Sykiu opozicijos lyderis užsimena, jog dėl Druskininkų skandalo bus inicijuojamas parlamentinis tyrimas.

Socialdemokratai kviečia netrukdyti teisėsaugai dirbti 

Socialdemokratai, reaguodami į opozicijos pareiškimą, teigia, jog netrukdys teisėsaugos institucijoms tirti Druskininkų istorijos ir ragina opoziciją elgtis taip pat.

Socialdemokratai siekia kuo teisingesnio nepriklausomo kompetetingų institucijų tyrimo ir patys nesikišdami į tyrimo procesą, ragina to nedaryti ir opozicijos atstovų, o laukti teismo sprendimų, kaip ir pridera elgtis demokratinėje valstybėje, rašoma partijos pranešime spaudai.

Seimo Antikorupcijos komisijos nario, socialdemokrato Arūno Dudėno teigimu, „Seimo Antikorupcijos komisija ir politikai neturi tapti kažkieno sąskaitų suvedinėjimo įrankiais“.

„Druskininkų atveju įžvelgiu tiesiog politikavimą, kai vienos savivaldybės klausimai keliami į komisiją kas pusmetį. Būtent su Druskininkų savivaldybe susijusius klausimus mes, Antikorupcijos komisija, pastaruosius metus svarstėme net kelis kartus. Deja, susidaro vaizdas, kad kai kurie politikai ar komisijos nariai piktnaudžiauja Seimo Antikorupcijos komisija. Svarbiausia – teisėsauga pradėjo savo tyrimą. Politikams, bent jau šiuo momentu, nėra laikas kištis į jos darbą ir darytis savireklamą“, – teigia A.Dudėnas.

Pasak socialdemokratų, konservatorių ir liberalų veiksmai prieštarauja Lietuvos Konstitucijai, įtvirtinančiai teismų nepriklausomumą bei įstatymų leidžiamosios, vykdomosios ir teisminės valdžių atskyrimą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius