Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 10

Opozicija grasina skelbti nepasitikėjimą Seimo pirmininke, jei premjeras jos nesustabdys

Seimo opozicinių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų bei Liberalų sąjūdžio frakcijų vadovai kreipėsi į premjerą socialdemokratą Algirdą Butkevičių, reikalaudami „suvaldyti situaciją koalicijoje“.
Praradę verslo paramą A.Kubilius (kairėje) ir E.Masiulis savo partijoms prašo žmonių paramos
Opozicija grasina inicijuoti nepasitikėjimą Seimo pirmininke, jei premjeras jos nesustabdys / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Priešingu atveju opozicija grasina skelbti nepasitikėjimo procedūrą Seimo pirmininkei Darbo partijos vadovei Loretai Graužinienei.

„Mes jūsų primygtinai prašome nedelsiant suvaldyti situaciją savo koalicijoje, prisiimti politinę atsakomybę ir sustabdyti žalingą Lietuvai Seimo pirmininkės veiklą. Jeigu to jums nepavyks padaryti artimiausiu metu, mes pradėsime nepasitikėjimo Seimo pirmininke procedūrą“, – rašoma konservatorių bei liberalų lyderių Andriaus Kubiliaus ir Eligijaus Masiulio kreipimesi.

Opozicijos vadovų vertinimu, Seimo pirmininkės L.Graužinienės pasisakymai destabilizuoja valstybės finansinę sistemą ir griauna pasitikėjimą Lietuva.

Pasak partijų vadovų, L.Graužinienė savo pareiškimais nepagrįstai gąsdina visuomenę, esą įvedus eurą reikės badauti.

„Tokie neatsakingi, galimai sąmoningai melagingo turinio pareiškimai ne tik klaidina Lietuvos žmones, bet ir diskredituoja Lietuvą mūsų partnerių Europos Sąjungoje akyse“, – rašoma kreipimesi.

Taip pat opozicijos atstovai prašo premjerą imtis priemonių dėl L.Graužinienės reikalavimų didinti minimalią mėnesinę algą (MMA).

„Nepasvertas MMA didinimas keltų didelį pavojų valstybės finansiniam stabilumui, dėl viešai išsakytų ketinimų Lietuva jau šiandien gali prarasti ir esamas, ir potencialias investicijas“, – rašome kreipimesi.

Nepasvertas MMA didinimas keltų didelį pavojų valstybės finansiniam stabilumui, – tikina opozicija.

„Cinišku ir teisinės valstybės principus paminančiu“ opozicija įvardijo Seimo pirmininkės elgesį dėl Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho neliečiamybės panaikinimo klausimo vilkinimo.

L.Graužinienė šią savaitę pareiškė nepalaikysianti euro įvedimo, nesutarus dėl to koalicijoje. Ji priekaištavo, kad su koalicijos partneriais nebuvo derinta euro įvedimo data, ir klausimą dėl euro įvedimo įtraukė į valdančiosios koalicijos politinės tarybos darbotvarkę. Taip pat parlamento vadovė pareiškė, kad norint 2015 metais įvesti eurą minimali mėnesinė alga turi siekti 1509 litus.

A.Butkevičiaus vadovaujama Vyriausybė dar birželį yra patvirtinusi nacionalinį euro įvedimo planą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius