-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 02

Opozicijos iniciatyva Seimo komitetas kviečiasi L.Linkevičių dėl santykių su Baltarusija

Opozicijos iniciatyva Seimo Užsienio reikalų komitetas trečiadienį su ministru Linu Linkevičiumi aptars Lietuvos santykius su Baltarusija.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Parlamentarai su ministru kalbėsis apie Europos Sąjungos ir Baltarusijos sutartį dėl partnerystės prioritetų ir veiksmus, siekiant blokuoti Astravo atominę elektrinę.

Ministras Seimo nariams taip pat turėtų pristatyti informaciją apie praėjusią savaitę Niujorke vykusį susitikimą su Baltarusijos užsienio reikalų ministru.

Opozicijoje esantys konservatoriai kritikuoja prezidento Gitano Nausėdos ir ministro Lino Linkevičiaus iniciatyvą siekti platesnio dialogo su Baltarusija.

Partija pareiškė, kad „Astravo atominė elektrinė palaipsniui legitimizuojama Lietuvos oficialios užsienio politikos formuotojų ir vykdytojų“.

Prezidentas G.Nausėda konservatorių kritiką atmeta.

Šalies vadovas teigia, kad Lietuva nekeičia pozicijos, jog elektrinė neatitinka tarptautinių normų ir kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui, o Baltarusija turi nedelsiant įgyvendinti tarptautinius branduolinės saugos standartus.

Prezidento teigimu, nepriimtini Baltarusijos veiksmai vykdant Astravo AE projektą, kuriais pažeidžiami atvirumo, skaidrumo ir geros kaimynystės principai, gali būti atsverti tik telkiant visus pajėgumus nacionaliniu, regioniniu ir ES lygiu, tačiau kyla grėsmė, kad šie svertai nebus efektyviai panaudoti, toliau susilaikant nuo bet kokio bendradarbiavimo su Baltarusija.

Lietuva pastaraisiais metais vienintelė iš ES šalių blokavo susitarimą dėl ES ir Baltarusijos partnerystės prioritetų. Konservatoriai sako, kad Lietuva turi ir toliau nepasirašyti sutarties. Prezidentas ir ministras sako, kad sutarčiai pritars tik tuo atveju, jei joje bus sąlygos dėl pagarbos demokratijos vertybėms ir branduolinės saugos reikalavimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius