Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 07

Opozicinė Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ prisijungė prie švietimo susitarimo

Opozicinė Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ antradienį prisijungė prie kitų partijų pernai rugsėjį pasirašyto nacionalinio susitarimo dėl švietimo.
Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Vilniaus skyriaus steigimas
Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Vilniaus skyriaus steigimas / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Dalyvaujant švietimo, mokslo ir sporto ministrei Jurgitai Šiugždinienei Seime susitarimą pasirašė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis, pranešė frakcija.

„Šis susitarimas yra būtinas ir svarbus, numato tiek naujas reikalingas priemones, tiek ir praėjusios Vyriausybės darbų tęstinumą. Švietime didžiausias dėmesys turi būti skiriamas mokiniui, jo pažangai, turime suteikti tinkamas veiklos sąlygas mokytojams ir dėstytojams vykdyti savo misiją – padėti besimokantiesiems siekti geriausių rezultatų“, – pranešime cituojamas S.Skvernelis.

Jo teigimu, švietimo susitarimas tęsia dar jo vadovaujamos Vyriausybės pradėtus darbus didinant mokytojų atlyginimus, jis taip pat pabrėžė įsipareigojimo didinti finansavimą švietimui svarbą.

Pernai rugsėjo 1 dieną parlamentinių partijų vadovai pasirašė nacionalinį susitarimą dėl švietimo, kuriuo, be kita ko, įsipareigojo didinti švietimui skiriamą bendrojo vidaus produkto dalį, didinti mokytojų atlyginimus ir t. t. Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ susikūrė šių metų sausį, jau po susitarimo pasirašymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius