Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 05 24

Opoziciniai socialdemokratai inicijuoja interpeliaciją aplinkos ministrui K.Navickui

Opozicinė Socialdemokratų partijos frakcija rengia interpeliaciją aplinkos ministrui Kęstučiui Navickui.
Kęstutis Navickas
Kęstutis Navickas / Aliaus Koroliovo / 15min nuotr.

„Jau susikaupė pakankamai daug informacijos ir medžiagos, kuri neatitiko to, ką ministras teigia, pradedant nuo girininkijų ir girininkų atlyginimų, vadovui du su puse karto padidino atlyginimą iki 7 tūkst eurų, o girininkui ir liko tam pačiam lygy“, – BNS sakė Algirdas Sysas.

„Klausimai suformuluoti, jis turės pateikti atsakymus, tuomet mes turėsime priimti sprendimą“, – pridūrė socialdemokratas.

Pagal Seimo statutą, inicijuoti interpeliaciją ministrui gali ne mažiau kaip 29 Seimo nariai. Parašai kol kas tik pradedami rinkti, pasirašyti siūloma visoms frakcijoms.

Gavęs interpeliaciją Vyriausybės narys privalo ne vėliau kaip per dvi savaites pateikti atsakymus, tuomet juos svarsto Seimas.

Po svarstymo balsuojama, ar pritarti ministro atsakymams. Tuo atveju, jei siūloma nepritarti ir ministrui reiškiamas nepasitikėjimas, tokiam sprendimui priimti „už“ balsuoti turi ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Seimo salė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Seimo salė

Interpeliacijos tekste keliami klausimai dėl situacijos laidojimo paslaugų versle, atliekų tvarkymo kontrolės, ministro buvusios darbovietės „Baltijos aplinkos forumas“ laimėtų projektų, atlyginimų urėdijose po jų reformos.

Interpeliacijoje pažymima, kad laidojimo paslaugų sektoriaus skaidrumo tyrimą atlikusi iniciatyva „Baltoji banga“ skaičiuoja, kad šiame sektoriuje kasmet galimai nesurenkama apie 14 mln. eurų. K.Navicko klausiama, kokių veiksmų jis ėmėsi spręsti šiai situacijai.

Klausiama, kaip užtikrinama, kad būtų laikomasi Žmonių palaikų laidojimo įstatymo dėl palaikų gabenimo į užsienį kremavimui. Keliama versija, jog dauguma transportavimo atvejų buvo nelegalūs, nes pernai buvo išduoti tik 24 leidimai išvežti mirusiojo palaikus iš Lietuvos.

Interpeliacijos tekste minima ir ministro buvusi darbovietė, viešoji įstaiga „Baltijos aplinkos forumas“. Klausiama, kokiuose ministerijos skelbtuose konkursuose dalyvavo ši įstaiga, apie jos vykdomą projektą dėl meldinės nendrinukės apsaugos, kuriam vykdyti įstaiga gaus apie 4 mln. eurų, iš jų apie 730 tūkst. eurų iš šalies biudžeto.

„Įvardinta, kad pagal projektą numatyta 600 tūkst. eurų skirti biomasės perdirbimo cecho įrengimui, o 250 tūkst. – žemės pirkimui ir kompensacinėms priemonėms. Ar šie pirkimai pateisinti, kodėl jų reikia?“ – klausiama interpeliacijoje.

Taip pat užduodami klausimai dėl afrikinio kiaulių maro kontrolės, srutų teršalais daromos žalos gamtai, prašoma pateikti skaičius, koks girininkų vidutinis atlyginimas buvo šių metų pirmąjį ketvirtį, ar Valstybinėje miškų urėdijoje po reformos buvo įdarbinti buvę urėdai, kiek jų, kokie atlyginimų skirtumai tarp užimančių vadovaujančias pareigas Valstybinėje miškų urėdijoje ir asmenų, dirbančių miške.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius