Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 25

Organizacijai „Blue/Yellow“ per dvi dienas lietuviai paaukojo du milijonus eurų

Per nepilnas dvi dienas nevyriausybinei organizacijai „Blue/Yellow“, remiančiai Ukrainos kariuomenę, lietuviai paaukojo apie du milijonus eurų, BNS sakė organizacijos vadovas Jonas Ohmanas.
Jonas Ohmanas
Jonas Ohmanas / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 2 Lietuviai Parama

„Du milijonai – mes apakę, ką dar galiu pasakyti... Neturiu komentarų. Ir apakęs, ir laimingas, ir ryžtingas. Jau pradedame dėlioti resursus kitaip nei anksčiau“, – BNS sakė J.Ohmanas, šiuo metu grįžtantis iš Ukrainos.

Jo teigimu, aštuonerius metus dirbančios organizacijos mobilusis telefonas šiuo metu nepaliauja pypsėjęs, pranešdamas vis apie naujus gautus pavedimus.

„Gauname ir iš įmonių, yra kas 20 tūkstančių perveda. Labai daug pavienių žmonių, po šimtą eurų. Buvo žmogus, kuris grynais atnešė 4000 eurų. Tai įspūdinga“, – teigė J.Ohmanas.

Už gautas lėšas Ukrainos kariams ketinama parūpinti degalų, transporto.

„Gauname rimtus prašymus iš Ukrainos. Pavyzdžiui, prašo kariai dešimt tonų dyzelio per mėnesį, kad galėtų kariauti. Mes perkam visureigius, medicininę įrangą, vaistinėles. Jau žiūrime elektroniką su Ukrainos žvalgyba. Nustatysime transporto kelius per Lenkiją, vešime mašinas iki sienos, kur ukrainiečiai jas paims, nudažys, ir į karą. Reikia kariaut, diplomatija baigėsi“, – sakė J.Ohmanas.

Lietuvos Raudonasis kryžius, renkantis lėšas karo pabėgėliams iš Ukrainos, penktadienį informavo kartu su kitomis keturiomis nevyriausybinėmis organizacijomis per parą surinkęs dar 400 tūkstančių eurų.

Rusija ketvirtadienį keliomis kryptimis pradėjo invaziją į Ukrainą, anksčiau šią savaitę Maskva pripažino separatistinių regionų Ukrainos rytuose nepriklausomybę.

Penktadienį pradėtas atakuoti Kijevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius