Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 27

Oro tarša Klaipėdoje viršija normas

Klaipėdos visuomenės sveikatos centras informuoja, kad miesto centrinėje ir rytinėje dalyse yra padidėjęs atmosferos oro užterštumas kietosiomis dalelėmis.
Tunelio ir J.Baršausko gatvėse buvo susidariusi įspūdinga automobilių vilkstinė.
Oro tarša galėjo padidėti dėl transporto teršalų emisijos bei deginamos žolės. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pagal Aplinkos apsaugos agentūros jūrinių tyrimų departamento aplinkos matavimo stoties duomenis trečiadienį kietųjų dalelių vidutinė paros koncentracija rytinėje miesto dalyje viršijo nustatytą ribinę vertę 1,7 karto. Tiek pat ji viršijo nustatytą ribinę vertę ir centrinėje miesto dalyje.

Specialistų teigimu, atmosferos oro tarša galėjo padidėti dėl transporto teršalų emisijos bei deginamos žolės. Jei nepasikeis meteorologijos sąlygos ir laikysis sausas be lietaus oras, kietųjų dalelių koncentracija gali dar padidėti. Sveikatos specialistai perspėja, jog degindami žolę žmonės rizikuoja ne tik savo, bet ir aplinkinių gyvybe ir visų klaipėdiečių sveikata.

Jautriausiai į oro taršą reaguoja vaikai, seneliai, besilaukiančios moterys, sergantieji lėtinėmis ligomis. Dėl kietųjų dalelių neigiamo poveikio paūmėja lėtinės kvėpavimo takų ligos, alerginės reakcijos, todėl visuomenės sveikatos centro specialistai tokiu metu nerekomenduoja ilgesnį laiką būti, ir ypač sportuoti, lauke prie pagrindinių miesto gatvių. Taip pat rekomenduojama nevesti ikimokyklinio amžiaus vaikų į lauką, mokyklose neorganizuoti renginių lauke, kuo daugiau laiko praleisti patalpose, kur kietųjų dalelių koncentracija yra mažesnė. Blogai pasijutus būtina kreiptis į gydytoją.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius