Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2014 11 17

Oro tarša miestuose atslūgo

Nuo spalio pabaigos kone kasdien besilaikiusi aukšta kietųjų dalelių koncentracija pastarosiomis dienomis nebeviršija normų, BNS sakė Aplinkos apsaugos agentūros Oro kokybės vertinimo skyriaus vedėjas Donatas Perkauskas.
Vilnius paniręs į melsvą rūką
Vilnius buvo paniręs į melsvą rūką / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mes nuo penktadienio turime pagerėjimą, šiandien jau pirmadienis, tai jis – ne momentinis, penktadienį, šeštadienį, sekmadienį jokio viršijimo vidutinės paros koncentracijos nebuvo. Panašu, kad vidurkis 50 mikrogramų kubiniame metre ir šiandien niekur nesieks“, – teigė jis.

Remdamasi Hidrometeorologijos tarnyba, Aplinkos apsaugos agentūra teigia, kad artimiausiomis dienomis sąlygos teršalams sklaidytis bus vidutiniškai palankios, kietųjų dalelių koncentracija padidės didžiuosiuose miestuose prie intensyvaus eismo gatvių, tačiau kietųjų dalelių paros ribinės vertės viršijimo tikimybė bus nedidelė.

Viskas labai priklauso nuo to, ar turėsime drėgmę ir ar turėsime vėją, kuris sklaidys teršalus.

Anot D.Perkausko, sunku prognozuoti, ar oro kokybės pagerėjimas bus ilgalaikis.

„Viskas priklauso nuo, kokia bus sklaida, kiek bus šildymo, nes ateina atšalimas. Viskas labai priklauso nuo to, ar turėsime drėgmę ir ar turėsime vėją, kuris sklaidys teršalus, ar neturėsime. Jeigu tai bus sniegas, bus vienas dalykas, jeigu bus visai giedras dangus ir be vėjo atšalęs oras, tai atitinkamai bus rezultatas, panašus į praėjusią savaitę“, – aiškino jis.

Anot eksperto, jei žiema bus šalta, sausa ir nevėjuota, neišvengiamai bus fiksuojami teršalų koncentracijos viršijimo atvejai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius