-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 22

Buvęs Šiaulių oro uosto direktorius sako, kad tapo naujos valdžios šluotos auka

Birželio mėnesį iš Šiaulių oro uosto direktoriaus pareigų atleistas Romas Mikšys teigia, kad nesuvokia tokio savivaldybės administracijos ir miesto tarybos žingsnio. Jo nuomone, vienintelis motyvas jį atleisti – valdžios noras pademonstruoti, jog „nauja šluota gerai šluoja“. Užvirė teismai. Sprendimas lapkričio 6 dieną.
Šiaulių oro uostas
Šiaulių oro uosto direktorius Romas Mikšys. / Alvydo Januševičiaus nuotr.

R.Mikšys jau pirmame teismo posėdyje parodė dokumentą, kuris tarsi nedera su jo atleidimu iš pareigų.

„Man priekaištavo dėl blogos vadybos, blogų finansinių rodiklių ir to, kad neatitinku įmonės keliamų reikalavimų“, – sakė R.Mikšys, Šiaulių oro uostui vadovavęs devynerius metus.

Merui padėjo rinkimuose

Kelios dienos po atleidimo į R.Mikšio rankas pateko dokumentas, kuriame Šiaulių valdžia kitų rajonų atstovams teigia visai priešingai – uostas ne toks jau ir blogas.

„Nesuprantu, už ką buvau atleistas. Jei su uostu viskas gerai, gal ir mano vadyba nebuvo tokia prasta?

Jei taip, tuomet nežinau, koks yra tikrasis mano atleidimo motyvas“, – klausė buvęs vadovas, o šiuo metu – bedarbis.

R.Mikšys svarsto, gal jo atleidimas buvo kam nors naudingas? Gal naujoji miesto valdžia su meru Artūru Visocku priešakyje tiesiog pademonstravo, kad „nauja valdžios šluota gerai šluoja?“

Jaučia nuoskaudą ir dėl to, kad prieš rinkimus padėjęs A.Visockui. „Padėjau jam tapti meru, o jis mane atleido. Nesakau, kad jis turi man įsipareigojimų. Norėjau stebėti, kaip kuriasi nauja nepartinė organizacija. Po rinkimų visi buvo tarsi paleisti. Pats esu liberalas.“

Vadovas ir oro uostas – ne tas pats

Šiaulių miesto administracijos direktorius Eduardas Bivainis teigia, kad R.Mikšys gali turėti savo nuomonę ir turi teisę į teismą, tačiau faktai kalba už save – dauguma miesto tarybos narių nebuvo patenkinti jo darbu ir pavėluotai teikta informacija apie prastą oro uosto ekonominę padėtį.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Eduardas Bivainis. Šiaulių miesto tarybos nariai
Alvydo Januševičiaus nuotr./Eduardas Bivainis. Šiaulių miesto tarybos nariai

„Blogai ir tai, kad jis tapatina save su oro uostu. Mes investuotojams oro uostą stengiamės pristatyti kuo patraukliau. Tas, kas taikyta įmonės vadovui, nebūtinai taikoma įmonei“, – atkirto direktorius.

Kitą savaitę bus skelbiamas konkursas Šiaulių oro uosto direktoriaus vietai užimti.

E.Bivainis informavo, kad kitą savaitę bus skelbiamas konkursas Šiaulių oro uosto direktoriaus vietai užimti. Planuojama skelbti tarptautinį konkursą.

„Nežinia, ar toks konkursas pavyks, tačiau išnaudosime visas galimybes – nuo informacinių kanalų iki feisbuko. Stengsimės, kad konkursas būtų gerai išviešintas“, – kalbėjo administracijos direktorius.

Apie Šiaulių oro uosto uždarymą ar pardavimą negali būti nė kalbos. E.Bivainis priminė, kad parduoti oro uostą savivaldybei draustų įstatymai, o uždaryti unikalų objektą Šiauliuose būtų mažų mažiausiai neprotinga.

„Keista, tačiau po direktoriaus atleidimo kilo įvairiausių gandų apie tai, kad norime uždaryti oro uostą. Visiška nesąmonė. Taip pat suaktyvėjo įvairūs tikrintojai. Kodėl? Visokių minčių kyla“, – spėliojo E.Bivainis.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius