Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 27

Oskaro Koršunovo „Mirandai“ Agnės Jagelavičiūtės motina iš savivaldybės rezervo skyrė 20 tūkst. litų

Vilniaus tarybos narė Nijolė Jagelavičienė 20 tūkst. litų iš savivaldybės rezervo skyrė tuometinio dukters Agnės Jagelavičiūtės draugo Oskaro Koršunovo režisuotam spektakliui „Miranda“.
Agnė Jagelavičiūtė ir Oskaras Koršunovas
Agnė Jagelavičiūtė ir Oskaras Koršunovas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sostinės savivaldybės tarybos narė „darbietė“ N.Jagelavičienė BNS aiškino, kad, jos vertinimu, tokiu savo poelgiu ji nesukėlė interesų konflikto.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Agnė Jagelavičiūtė (dešinėje) su mama Nijole
Agnė Jagelavičiūtė (dešinėje) su mama Nijole

„O.Koršunovui, kaip žmogui, pretenzijų gana nemažai turiu ir jis nėra mano šeima. O kaip menininkas, režisierius, jis tikrai yra išskirtinis. Žmogus per tiek nedaug savo metų tiek daug Lietuvai padaręs – šituo klausimu aš tikrai esu už tai, kad jis yra išskirtinis žmogus. Ir konflikto tikrai nematau, jis nėra mano šeimos narys ir niekada nebuvo. O kiek interpretacijų sudėliojo žurnalistai – tai yra jų reikalas“, – sakė kurį laiką sostinės savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto komitetui vadovavusi N.Jagelavičienė.

Kiekvienas miesto tarybos narys turi teisę savo nuožiūra paskirstyti 10 tūkst. litų iš savivaldybės administracijos direktoriaus rezervo. Tarybos kolegijos nariai, frakcijų seniūnai, komitetų pirmininkai, meras ir vicemerai disponuoja dvigubai didesne suma. Šiuo metu N.Jagelavičienė yra minėto komiteto pirmininko pavaduotoja.

Politikės nuomone, skirdama savivaldybės rezervo lėšų spektaklio „Miranda“ pastatymui ji prisidėjo prie Lietuvos vardo garsinimo.

„Aš pati esu kultūros darbuotoja, atidirbau kokius 30 metų, buvau pačių didžiausių Lietuvoje kultūros namų direktorė gal kokius aštuonerius metus, todėl mano prioritetas yra kultūra. Atidaviau spektakliui „Miranda“ – turbūt žinote, kad šitam spektakliui plojo pusė pasaulio: Norvegija, Olandija, Danija, Sankt Peterburgas. Po 2 tūkst. žmonių stojo ir plojo Lietuvai, tik paskui Oskarui Koršunovui. Ir aš džiaugiuosi, kad galėjau prie šito spektaklio prisidėti“, – sakė ji.

Žiniasklaidoje A.Jagelavičiūtė ir O Koršunovas kurį laiką buvo pristatomi kaip pora. Dailės akademijos studentė A.Jagelavičiūtė, be kita ko, yra naujausio O.Koršunovo spektaklio „Išvarymas“ kostiumų dailininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius