-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 17

Osvaldas Šarmavičius: Valstybės tarnyboje per didelę atlygio dalį sudaro priedai ir priemokos

Valstybės tarnybos departamento vadovas Osvaldas Šarmavičius pripažįsta, jog valstybės tarnyboje per didelę atlygio dalį sudaro priedai ir priemokos.
Valstybės tarnybos departamento vadovas Osvaldas Šarmavičius
Valstybės tarnybos departamento vadovas Osvaldas Šarmavičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Skirtingos institucijos gali labai skirtingai nusistatyti atlyginimą, priedai ir priemokos, kurie skiriami subjektyviai, užima per didelį procentą darbo užmokestyje“, – trečiadienį Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitete pristatydamas valstybės tarnybos sistemą sakė O.Šarmavičius.

Pasak departamento vadovo, planuojama parengti teisės aktų pataisas, kad „darbo užmokesčio sistema būtų ne tik skaidri, bet ir konkurencinga, motyvuotų žmones gerai dribti ir neleistų atsipalaiduoti tiems, kurie kartais norėtų“.

„Valstybės tarnyboje priedai sudaro nemažą dalį darbo užmokesčio, ir pati sistema išsėmė save, ji nebemotyvuoja žmonių, kurie stengiasi dirbti ir, pavyzdžiui, nemažėja atlyginimas tiems, kurie nepatenkinimai dirba“, – BNS vėliau sakė O.Šarmavičius.

Per devynis praėjusių metų mėnesius biudžetinės įstaigos darbo užmokesčiui panaudojo 2,2 mlrd. litų, iš jų 73,3 proc. sudarė išlaidos pareiginei algai arba tarnybiniam atlyginimui, o likusi darbo užmokesčio fondo dalis išleista atlygiui už viršvalandžius, priedams, priemokoms, premijoms ir personaliniams priedams.

Priemokoms už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą, papildomas užduotis ir skubius darbus atseikėta 62 mln. litų, personaliniams priedams – 14 mln. litų, premijoms – 2 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius