Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 28

P.Auštrevičius siūlo svarstyti galimybę suteikti Lietuvos pilietybę M.Saakašviliui

Europarlamentaras Petras Auštrevičius siūlo apsvarstyti galimybę suteikti Lietuvos pilietybę buvusiam Gruzijos prezidentui, buvusiam Odesos gubernatoriui Michailui Saakašviliui.
Michailas Saakašvilis
Michailas Saakašvilis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia „Lietuvos žinios“, P.Auštrevičius tokią galimybę siūlo įvertinti Ukrainos prezidentui Petro Porošenkai nusprendus atimti iš buvusio Ukrainos pilietybę. P.Auštrevičiaus nuomone, pirmiausia M. Saakašviliui būtų galima suteikti bent jau leidimą gyventi mūsų šalyje. Jo nuomone, Lietuvoje M. Saakašvilis galėtų steigti kokią nors politinių analizių ar konsultavimo bendrovę, o Lietuvos pilietybės suteikimas leistų jam veikti Europoje.

„Lietuvos pilietybės suteikimas – komplikuotas dalykas, jos teisinis reglamentavimas – griežtas, bet neatmesčiau ir tokios galimybės. Man regis, prezidentas Valdas Adamkus tikrai būtų tas žmogus, kuris užtartų buvusį Gruzijos vadovą“, – sakė europarlamentaras.

Buvęs diplomatas konservatorius Žygimantas Pavilionis taip pat mano, jog Lietuva galėtų priimti Gruzijos politiką, tačiau to turėtų paprašyti pats M. Saakašvilis.

2015 metais M. Saakašvilis neteko Gruzijos pilietybės.

Gruzijos prokurorai M. Saakašviliui ir keliems artimiausiems jo padėjėjams yra pareiškę kaltinimus dėl piktnaudžiavimo valdžia per 2007-ųjų įvykius, kai buvo išvaikytos antivyriausybinės demonstracijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius