-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 04 /13:21

P.Poderskis: Šeškinės poliklinikos vadovę nušalinome nuo pareigų, o Vilniaus klinikinės ligoninės vadovo nespėjome

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis pranešė, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ikiteisminiame tyrime minima Šeškinės poliklinikos direktorė Daiva Kanopienė buvo nušalinta nuo pareigų, tačiau nespėta nušalinti Vilniaus klinikinės ligoninės vadovo Narimanto Markevičiaus – jis spėjo išeiti atostogų.

„Vakar perskambinome per ligonines ir pasitikrinome, ar visi vietoje“, – kaip sureagavo į žinią apie STT sulaikomus gydymo įstaigų bei privačių įmonių vadovus, ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje pasakojo P.Poderskis.

Šiuo metu visos Lietuvos mastu tiriama daugiau kaip 100 nusikalstamų veikų, susijusių su korupcija dešimtyje gydymo įstaigų. Įtarimai pateikti 6 ligoninių vadovams.

Dvi ligoninės, kurių vadovų veikla tiriama, yra Vilniaus mieste.

STT dėl galimos korupcijos sulaikė Šeškinės poliklinikos direktorę Daivą Kanopienę ir Vilniaus klinikinės ligoninės vadovą Narimantą Markevičių.

Šeškinės poliklinikos vadovė, anot P.Poderskio, nuo pareigų buvo nušalinta pagal prokuratūros kreipimąsi. Tą patį ketinta padaryti ir Vilniaus klinikinės ligoninės vadovo N.Markevičiaus atveju.

„Būtume turėję nušalinti ir Vilniaus miesto klinikinės ligoninės vadovą, tačiau jis spėjo išeiti atostogų. Todėl jo nušalinti kaip ir nereikia, bet tokia situacija susidarė“, – kalbėjo administracijos direktorius.

Atostogų N.Markevičius išėjo ankstų trečiadienio rytą porai savaičių.

Jo teigimu, atostogų N.Markevičius išėjo ankstų trečiadienio rytą porai savaičių.

„Nėra nuo ko jo nušalinti, jis atostogauja. Čia darbo teisės ir juridinis kazusas, aš suprantu kaip tai atrodo. Bet jei jis grįš po atostogų, tą pačią dieną mes jį turėsime nušalinti vis tiek“, – sakė jis.

P.Poderskis neatmetė, kad atostogas ligoninės vadovas gali pratęsti.

„Nebent jam bus panaikinti įtarimai, priklauso nuo prokuratūros, tame procese mes nedalyvaujame, bet gali būti įvairiai“, – teigė P.Poderskis.

D.Kanopienė, anot jo, nušalinta neterminuotai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Narimantas Markevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Narimantas Markevičius

Administracijos direktoriaus teigimu, sprendimus dėl kitų minėtų gydymo įstaigų darbuotojų turės priimti laikinieji šių vadovai. Kas šie darbuotojai ir koks jų vaidmuo tyrimuose, P.Poderskis nedetalizavo.

P.Poderskis spaudos konferencijoje pasakojo, kad viešieji pirkimai nėra susiję su COVID-19 valdymo priemonėmis.

„Tikimės, kad tyrimas bus sėkmingas, – vylėsi jis. – Dėsime visas pastangas, kad išsiaiškintume daugiau detalių ir padėtume pareigūnams bendradarbiaujant, teikiant duomenis ir visą reikalingą informaciją.“

Ar nenukentės kova su koronavirusu?

Vilniaus miesto savivaldybei, anot jo, labai svarbu, kad COVID-19 valdymas mieste nesustotų.

„Vilniaus miesto klinikinė ligoninė, kaip žinia, yra didžiausia COVID-19 gydanti ligoninė Lietuvoje ir mes turime užtikrinti jos tęstinumą ir darbo procesų tobulinimą. Ten tikriausiai ir papildomų pajėgumų mesime, nes vadovas kaip ten bebūtų daug dėmesio skyrė ir tam klausimui“, – kalbėjo jis.

Direktorius priminė, kad Šeškinės poliklinika, kaip ir visos kitos, yra vakcinavimu užsiimanti įstaiga. Taip pat ją buvo planuojama pasitelkti vykdant vakcinaciją mobiliuosiuose punktuose.

„Šio proceso tęstinumą irgi reikės užtikrinti – bus skiriamas laikinas vadovas ir tikimės pilnai sklandžiai pratęsti toliau“, – kalbėjo jis.

Tarp įtarimų – ir kyšininkavimas

Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Žydrūnas Radišauskas ketvirtadienį paskelbė, kad ikiteisminiame tyrime tiriami sisteminės korupcijos požymiai gydymo įstaigose, pradedant nuo tokių veikų kaip piktnaudžiavimas, papirkimas, prekyba poveikiu ir baigiant kyšininkavimu.

Per kratas paimta 270 tūkst. grynųjų pinigų įvairia valiuta.

Teisėsauga atskleidė, kad užfiksuoti ir konkretūs atvejai, kai buvo perduodami kyšiai.

„Kai kurios sumos viršija 10 tūkst. eurų“, – sakė STT Centrinės tyrimų valdybos vadovas Darius Balčiūnas ir pridūrė, kad kaip kyšiai buvo mokami grynieji pinigai.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius