Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 11 15

Povilo Urbšio sėkmė: 2,3 tūkst. eurų vertintą žemę pardavė už 143 tūkst. eurų

Seimo narys Povilas Urbšys iki šiol buvo vienas skurdžiausių parlamentarų. Tačiau nebebus. Valstybinei mokesčių inspekcijai deklaruodavęs kartu su žmona turįs vos 2,3 tūkst. vertės eurų žemės sklypą, Seimo narys jį pardavė už šešiasdešimt kartų didesnę sumą – 143 tūkst. eurų. P.Urbšys pripažįsta, kad žiūrint tik į skaičius toks praturtėjimas keltų klausimų, tačiau tikina, kad viską gali paaiškinti.
Povilas Urbšys
Povilas Urbšys praturtėjo pardavęs žemę. / 15min nuotr.

Iki šiol P.Urbšys turtais pasigirti negalėjo. Politikas kartu su žmona buvo deklaravę turintys butą už beveik 21 tūkst. eurų, kitų statinių už beveik 5 tūkst. eurų, 2,3 tūkst. eurų vertės žemės, 17 tūkst. eurų santaupų ir beveik 6 tūkst. eurų vertės automobilį.

Nuo šiol, kaip sako pats parlamentaras, jis bus turtingesnis. Pralobti politikui pavyko už gerą kainą pardavus paveldėtą ir iš giminių pirktą prosenelio žemę.

Anksčiau 27 ha sklypą P.Urbšys savo šeimos turto deklaracijose vertino vos 2,3 tūkst. eurų. Tačiau parduoti turtą pavyko gerokai brangiau. Už sklypą P.Urbšys su žmona Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) deklaravo gavęs 143,4 tūkst. eurų.

Seimo narys tikina, kad jokios paslapties čia nėra.

„Čia mano prosenelio žemė buvo, aplink Juozo Urbšio sodybą, kurią padovanojau valstybei. Aš deklaruodavau žemės plotą ir kaskart, kai moku žemės mokestį, kokį man atsiunčia VMI, tai prideda ir vertę. Kokia tos žemės kaina, ne aš nustatinėju. Registrų centras, matyt, skaičiuoja vertę, o aš tik įrašydavau tą, kuri nurodyta registre, ir VMI kaskart turėjo tą kainą matyti, kodėl ji tokia skirtinga ten ir rinkoje, nežinau. Rinkoje hektaras buvo vertas 5250 eurų, derlinga žemė“, – aiškino P.Urbšys.

Pajudino žemę – atsirado pinigai

Jis pripažįsta, kad sandoris iš šono tikrai gali atrodyti keistai: „Atrodys tikrai, kad pralobau, nes tikrai santaupų neturėjau, nors ir uždirbu, bet gal neūkišką gyvenimą gyvenu“.

Parduoti žemę P.Urbšys pasakojo nutaręs norėdamas padėti jaunesniajam sūnui Vilniuje įsigyti butą. Tam, kad gautų paskolą, sūnui prireikė pinigų pradiniam įnašui. P.Urbšys nutarė sūnui padėti.

„Kadangi santaupų neturiu, tai pajudinau žemę. Pajudinus žemę, atsirado pinigai“, – teigė jis.

Kadangi santaupų neturiu, tai pajudinau žemę. Pajudinus žemę, atsirado pinigai.

Iš gautų 143 tūkst. eurų 30 tūkst. eurų Seimo narys iškart padovanojo sūnui. Likusios sumos šeima taip pat nutarė nelaikyti nei banke, nei kojinėje.

„Nupirkome sodą prie Panevėžio“, – kaip išleido dar 48,5 tūkst. eurų, pasakojo P.Urbšys.

Likusius pinigus Seimo narys ketina panaudoti, kai reiks mokėti užstatą dalyvaujant Panevėžio mero rinkimuose.

„Jei nebūčiau pardavęs, nežinau, už ką būčiau mokėjęs tą užstatą“, – sakė jis.

P.Urbšys dar juokavo, kad žemę pardavė ne bet kam – esą prieš sandorį kėdainiškio ūkininko juokais atsiklausęs, ar pastarasis turi ką bendro su „Agrokoncernu“, o žemę pardavęs tik išgirdęs neigiamą atsakymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius