Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 09

Paaiškėjo, ką politikai laiko prabanga – Seime užregistruotos pataisos, kuriose išvardyta, kas bus apmokestinta

Brangus nekilnojamasis turtas, palūkanos už vertybinius popierius, paskolas ir bankuose laikomus indėlius, jachtos, lėktuvai, nauji galingi automobiliai turėtų būti apmokestinti nuo kitų metų pradžios. Tai numato penktadienį registruoti atitinkamų įstatymų projektai, kurie turėtų būti pradėti svarstyti artimiausiame Seimo posėdyje.
Briliantais puoštas automobilis
Briliantais puoštas automobilis / TV3 nuotr.

1 proc. dydžio nekilnojamojo turto mokesčiu siūloma apmokestinti didesnės nei 1 mln. litų vertės būstą. Nebaigtiems statyti namams ar butams mokestis taikomas nebus. Papildomai nebus apmokestinamos ir komerciniais tikslais naudojamos patalpos.

15 proc. gyventojų pajamų mokesčiu siūloma apmokestinti didesnes nei 200 litų per metus palūkanas, gaunamas už vertybinius popierius, bankuose laikomus indėlius ir suteiktas paskolas.

Taip pat siūloma apmokestinti galingesnius nei 150 kilovatų galios per pastaruosius 10 metų registruotus automobilius. Automobiliai, pažymėti diplomatiniais valstybinio numerio ženklais, taip pat profesionalaus sporto veikloje naudojamos transporto priemonės apmokestinami nebus. Įstatyme rašoma, kad mokesčiais nebus užkrautos savadarbės transporto priemonės.

Bus apmokestinti didesnės nei 50 kilovatų galios motociklai, taip pat jachtos ir lėktuvai. Mokestis už automobilius bus skaičiuojamas po 0,5 lito už 1 kilovatą per mėnesį.

Tikimasi, kad priėmus naujus įstatymus į valstybės biudžetą papildomai būtų surinkta iki 100 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius