Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 15

Paaiškėjo, kas Seimo komiteto posėdyje neįgaliam J.Džiugeliui pasakė: „Kai Dievas baudžia, tai ne tik ant kojų, bet ir proto“

Neseniai parlamentaras Justas Džiugelis feisbuke pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame girdima galimai diskriminacinė replika jo atžvilgiu. J.Džiugelis teigė, kad jo kolega „valstietis“ Aurimas Gaidžiūnas ištarė: „Kai Dievas baudžia, tai baudžia. Ne tik ant kojų, bet ir ant proto.“ Tačiau keli 15min šaltiniai tvirtino, kad tai kitas parlamentaras – Alfredas Stasys Nausėda. Šis, tiesa, tąkart gynėsi taip nesakęs. Vis dėlto Seimo etikos ir procedūrų komisijos posėdyje jis pripažino savo kaltę.
Alfredas Stasys Nausėda
Alfredas Stasys Nausėda / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Teks atsiprašyti viešai

Seimo etikos ir procedūrų komisija Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnui Gabrieliui Landsbergiui, kuris buvo į ją kreipęsis, pranešė, kad „Seimo narys A.S.Nausėda geranoriškai atvyko į komisijos posėdį, pripažino savo kaltę, gailėjosi dėl išsakytų neapgalvotų bei nuoširdžiai atsiprašė“.

Jis taip pat įpareigotas atsiprašyti Seimo nario J.Džiugelio Kaimo reikalų komiteto posėdyje, kuris viešai transliuojamas.

Komisijos sprendimas per vieną mėnesį gali būti skundžiamas Administracinių bylų teisenos įstatymo numatyta tvarka.

Iš pradžių gynėsi savo žodžių

15min primena, kad, nors net keli 15min šaltiniai tvirtino, kad girdimą vaizdo įraše repliką pasakė „valstiečių“ atstovas A.S.Nausėda, susisiekus su juo, šis teigė tokio dalyko nesakęs.

„Kažkas daugiau turbūt šnekėjo“, – tikino jis. Patikslinus, kad vaizdo įraše veikiausiai girdimas jo balsas, parlamentaras tęsė: „J.Džiugelis yra J.Džiugelis. Jo nekomentuosiu. Turi savo matymą, moralės skalę, supratimo skalę, dėkingumo skalę... Yra kaip yra. Tegu Dievas dėl jo sprendžia. Aš nevertinu.“

Jis linkėjo J.Džiugeliui „sveikatos, proto ir supratimo“. „Prieš trejus metus kiek į jį buvo investuota, jis neįvertino ir išeidamas dar mus iškoliojo“, – kalbėjo jis. J.Džiugelis po konflikto su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos Seime seniūnu Ramūnu Karbauskiu paliko frakciją ir perėjo pas opozicinius konservatorius.

Dar kartą perklaustas dėl replikos „Kai Dievas baudžia, tai ne tik ant kojų, bet ir proto“, jis tikino, kad Dievas sąžinės tikrai J.Džiugeliui nedavęs. Anot parlamentaro, J.Džiugelis tokiu būdu tenorėjo pabūti matomas. O jis pats tvirtino „oficialiai“ to nesakęs ir dar kartą palinkėjo J.Džiugeliui sveikatos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius