Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 24

Pacientės svečią nustebino Jonavos ligoninės pižamos su „minzdrav“ užrašu: naudojamos dešimtmečius?

Jonavos ligoninėje gulėjusią pacientę aplankęs Edgaras nustebo pamatęs, kokią patalynę ir pižamas naudoja ši gydymo įstaiga. „Ant jų vis dar puikuojasi „minzdrav“ užrašas. Tai bent ūkiškumas!“ – ironizavo jis. VšĮ Jonavos ligoninės administracija 15min paaiškino, kad patalynė pirkta prieš dešimtmetį, jos visuomet trūksta. Ligoninės komentare netgi nuskambėjo prašymas paaukoti.
Jonavos ligoninės pižamos
Jonavos ligoninės pižamos / Skaitytojo Edgaro/„Jonavos žinių“ nuotr.

„Noriu pasidalinti įspūdžiais iš Jonavos ligoninės. Tikriausiai tik didelio ūkiškumo buvo įmanoma išsaugoti tokius rūbus (pižamas) ir patalynę, kuriuos vis dar puošia rusiškas užrašas „Sveikatos apsaugos ministerija“. „Minzdrav“ – kaip tais laikais buvo mėgiama trumpinti“, – teigė pižamos nuotrauką redakcijai atsiuntęs Edgaras.

Skaitytojo Edgaro nuotr./Jonavos ligoninės pižamos
Skaitytojo Edgaro nuotr./Jonavos ligoninės pižamos

Atsakydama į užklausą, Jonavos ligoninės administracija patikino, kad patalynė pirkta iš Sveikatos apsaugos ministerijos Ekstremalių situacijų ir turto fondo aukciono metu prieš 10 metų. Įsigyta ji įstaigai palankiomis kainomis (Valstybės rezervas ekstremalioms situacijoms).

„Jonavos žinių“ nuotr./Jonavos ligoninė
„Jonavos žinių“ nuotr./Jonavos ligoninė

„Gaminių (patalynės) kokybė yra gera, atitinkanti medicininius standartus ir reikalavimus. Patalynė yra naudojama, kadangi nusidėvėjimas yra labai spartus, o šiuo metu finansinė situacija neleidžia įsigyti naujų gaminių. Naujų patalynės komplektų planuojama įsigyti viešojo prikimo būdu metų eigoje“, – rašoma ligoninės administracijos atsiųstame komentare.

Jame pabrėžiama tai, kad teisės aktuose nėra reglamentuotina patalynės spalvinė gama, raštai, užrašai ir pan. Vienintelis reikalavimas – audinys turi būti atsparus chlorui, siekiant užtikrinti jo priežiūrą bei dezinfekciją.

„Įstaiga turi paramos gavėjo statusą ir visuomet maloniai priima labdarą. Pavyzdžiui, buvo gauta švedų patalynės labdara, kuri jau susidėvėjo, tad prašome rėmėjų padovanoti mūsų gydymo įstaigai patalynės (matmenis patikslinsime esant poreikiui), kuri atitiktų minėtus teisės aktų reikalavimus. Paramą suteikusiems išduosime pažymą“, – patikino Jonavos ligoninės administracija.

Kada iš ministerijos įsigyta patalynė buvo pagaminta, ligoninės administracija pasakyti negalėjo. Tokiu pačiu būdu, anot jos atstovų, buvo įsigytos ir pižaminės kelnės.

Praėjusių metų gruodį 15min rašė apie sudėtingą situaciją šioje gydymo įstaigoje. Skelbta, kad Jonavos rajono savivaldybė finansiškai netvarią Jonavos ligoninę jau devintas mėnuo yra palikusi be vadovo. Negana to, dėl skolų kelis pastaruosius mėnesius įstaigos medikai negauna uždirbtų priedų prie atlyginimo. Sunkiomis psichologinėmis sąlygomis dirbantys specialistai teigia darbo ieškantys kitur.

Opozicijos atstovai įtaria, kad ligoninė tyliai ruošiama pertvarkai, kuri paliestų apie 130 darbuotojų. Visgi meras tikina, kad ligoninę siekiama išlaikyti tokią, kokia ji yra šiandien.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius