Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 11

Padėjėjos nenusigręžė nuo Sauliaus Stomos

Už gražias akis savo padėjėja Seime jauną merginą ketinusio įdarbinti parlamentaro Sauliaus Stomos padėjėjos neskuba smerkti savo darbdavio. Su žiniasklaida nenoriai bendraujančios merginos 15min.lt teigė nesvarstančios galimybės pasiieškoti kito darbo.
Parlamentaras S.Stoma pripažino esąs „vienas aktyvesnių“ įstatymų kalvių vasarą, tačiau ne dėl savireklamos. Esą kol neužgriuvo posėdžiai, palanku apgalvoti ir siūlyti naujas idėjas.
Saulius Stoma pakeliui į darbą. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vartydamos spaudą ar žiūrėdamos televizijos reportažus tautos išrinktojo S.Stomos pagalbininkės turėtų jaustis nesmagiai.

Žiniasklaida linksniuoja parlamentarą už tai, kad šis, siekdamas intymių santykių su trisdešimt metų jaunesne mergina, buvo pasiryžęs ją įdarbinti savo padėjėja. Iš slapčia žurnalistės Rūtos Mykolaitytės įrašytų pokalbių matyti, kad dėl galimybės visada būti kartu su simpatiška jaunuole, jis net svarstė atleisti vieną iš jau dirbančių padėjėjų.

Šiai istorijai iškilus viešumon imta svarstyti, kokiu būdu Seimo narys atsirinko dabartines savo pagalbininkes.

„Tai yra jūsų interpretacijos, o interpretacijų aš nekomentuoju“, – 15min.lt paklausta, ar jos netrikdo tokie svarstymai, sakė S.Stomos padėjėja Seime dirbanti Gintarė Jurgėlaitė.

Paklausta, ar jai nepikta, kad S.Stoma svarstė atleisti vieną iš padėjėjų, kad galėtų priimti R.Mykolaitytę, G.Jurgėlaitė aiškino nenorinti kalbėti apie asmeninius S.Stomos pokalbius. „Tai yra jo reikalas. Ne mano darbas ir ne mano pareigos jo pokalbius komentuoti. Nematau priežasčių, kodėl neturėčiau dirbti toliau“, – sakė ji.

Ne tik Seime, bet ir S.Stomos biure Kaune parlamentarui talkinanti Indrė Šimkevičiūtė 15min.lt sakė apie šią istoriją su S.Stoma apskritai nekalbėjusi. „Tikrai nesvarsčiau išeiti ir neketinu. Seimo narys pats sprendžia, ką jam priimti“, – sakė ji.

S.Stoma savo padėjėją išvadino „pampuška“

Žiniasklaida su pasimėgavimu cituoja slapta įrašytus S.Stomos ir R.Mykolaitytės pokalbius, kurie atskleidžia, kad prieš įdarbindamas parlamentaras siūlė pirmiau „kažkaip mums pabandyti, kažkaip pasižiūrėti, kas čia vyksta tarp mūsų“. „O kalbant apie darbą, tada būtų aiškiau“, – cituojamas Seimo narys.

LNK laidos „Kakadu” prodiuseris Saulius Bartkus Edmundo Jakilaičio vedamoje televizijos laidoje atskleidė, kad S.Stoma negražiai atsiliepė apie vieną iš savo padėjėjų. Pasakodamas, kaip laidos rengėjams kilo mintis atlikti eksperimentą, jis teigė sulaukęs parlamentaro pasiūlymo padėjėja įdarbinti žurnalistę, kad prodiuserių kompanija sutaupytų pinigų – žurnalistei nereikėtų mokėti atlyginimo.

„Pinigus sumokėtų Seimo kanceliarija, o per jį žurnalistė gautų informacijos. Nuo tokio pasiūlymo man net atvipo žandikaulis. Sakau: „Gerai, Sauliau, mes dar pagalvosime, pasitarsime“, – kalbėjo S.Bartkus.

Vėliau panoręs išsiaiškinti, ar S.Stoma kalbėjo rimtai, jis šio pasiteiravo, ar įmanoma įgyvendinti tai, kas buvo aptarta anksčiau. „Jis atsakė, kad šiuo metu yra priėmęs vieną padėjėją. Cituoju: „Ji blondinė, bet dabar sustorėjusi. Tokia pampuška. Nuotraukoje atrodo gražiau nei gyvenime. Viskas čia kažkiek užsitempė, tai aš su ja susitariau. Kad kažką iš jūsų būtų galima kaip patarėją įdarbinti, reikėtų kažką performuoti. Man jau būtų nebepatogu“, – kalbėjo S.Bartkus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius