Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 17

Padėtis Latvijos ir Rusijos pasienyje dar nėra normali

Latvijos ir Rusijos pasienį Lietuvos vežėjams kirsti jau paprasčiau, bet nacionalinės vežėjų asociacijos „Linava“ prezidentas pirmadienį sakė dar negalįs situacijos pavadinti normalia.
Vilkikų eilės abipus Latvijos-Rusijos pasienio driekiasi po 15 km.
Vilkikų eilės abipus Latvijos ir Rusijos pasienio / BFL nuotr.

Anot „Linavos“ vadovo Algimanto Kondrusevičiaus, lieka daug neaiškumų dėl vežėjų, kurie Rusijos muitinės nurodymu įtraukti į nepatikimų vežėjų sąrašą.

„Kaip nepatikimi įvardyti vežėjai pervažiuoja sieną, bet sunkiau, nėra aišku, kad taip pat bus ir toliau. Šiandien pasakyti objektyviai dėl jų padėties negalima. Situacija pagerėjusi, bet mes nemanome, kad ji yra normali“, – BNS pirmadienį sakė A.Kondrusevičius.

„Linavos“ prezidento duomenimis, sekmadienį per Terechovo ir Grebnevo postus buvo praleista gerokai mažiau vilkikų nei ankstesnėmis dienomis: „Muitinėje šiek tiek stabtelėjo darbas, bet gal dėl to, kad sekmadienis.“

Terechovo poste, kuriame praėjusią savaitę dėl Rusijos muitinės sugriežtintų procedūrų susidarė keliolikos kilometrų Lietuvos vežėjų eilė, šiuo metu eilėje stovi daugiau nei 100, Grebnevo poste – apie 60 Lietuvos krovininių automobilių.

„Linavos“ prezidento teigimu, kol kas iš Rusijos muitinės nėra gauta oficialios informacijos apie pažeidimus, kuriais Rusija apkaltino Lietuvos vežėjus. A.Kondrusevičius sakė manąs, kad daugelis iš 29 įmonių, kurios įtrauktos į nepatikimų sąrašą ir kurioms sustabdytas TIR knygelių išdavimas, yra patikimi ir sąžiningi vežėjai.

Rusijos muitinė praėjusią savaitę sutiko panaikinti sugriežtintą kontrolę Lietuvos vežėjams mainais į 29 Lietuvos vežėjų įmonių veiklos apribojimą vežant krovinius į Rusiją. Rusijai penktadienį buvo nusiųstas patikimų įmonių sąrašas. Šių bendrovių vilkikai turėtų būti tikrinami normalia tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius