Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 23

Padirbtas parašas kainavo postą

Nekompetentingumu ir parašo klastojimu apkaltintą nepartinį 59 metų Valdą Merkevičių Kazlų Rūdos mero poste vakar pakeitė 48-erių konservatorius Algirdas Ališauskas.
Valdas Merkevičius
Valdas Merkevičius / LŽ nuotr.

Už Liberalų ir centro sąjungai anksčiau priklausiusio V.Merkevičiaus atstatydinimą iš mero pareigų balsavo beveik visi Kazlų Rūdos tarybos nariai. Pareikšti nepasitikėjimą savivaldybės vadovu vietos politikams pasiūlė Seimo narys Mantas Varaška. Mat paaiškėjo, kad V.Merkevičius, rašydamas oficialų raštą švedų koncerno „Ikea", valdančio bendrovę „Swedspan Girių bizonas", vadovams, suklastojo parlamentaro parašą.

V.Merkevičius priekaištavo, esą koncernas pernelyg mažai dėmesio skiria Kazlų Rūdos ekologinėms problemoms, iš darbo atleidžia vietos žmones, o į jų vietą priima kauniečius. Laišką su priekaištais ir M.Varaškos parašu meras išsiuntė koncerno „Ikea" generaliniam direktoriui Christianui Guntheriui Schwarzui.

Dalis Kazlų Rūdos tarybos narių V.Merkevičių kaltino ne tik parašo klastojimu, bet ir autoritariniu darbo stiliumi, negebėjimu koordinuoti net valdančiosios daugumos veiklos. „V.Merkevičius rodė savo simpatijas ir antipatijas ne tik tarybos nariams bei savivaldybės administracijos darbuotojams, bet ir Kazlų Rūdoje veikiančioms bendrovėms bei įmonėms. O tai nedera su mero pareigomis", – teigė atstatydinimo autoriai.

Prieš balsavimą (dėl nepasitikėjimo juo) V.Merkevičius stebėjosi, kad Seimo narys gali nurodyti savivaldybės tarybai, ką ji turinti daryti. „Bet jei taip nutaria dauguma, tegul tai įvyksta", – sakė jis. V.Merkevičius tikino esąs atstatydinamas ne dėl minėto parašo, o todėl, kad taryboje pasikeitė valdančioji dauguma. Opozicijoje buvusiems Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovams pavyko persivilioti vieną tarybos narį, tad liberalcentristų suburtam blokui teko užleisti valdžios pozicijas.

Naujos koalicijos trapumą vakar parodė ir balsavimas dėl naujojo mero. Juo išrinktas pedagogas A.Ališauskas, mokytojaujantis Kazlų Rūdos pagrindinėje mokykloje „Elma" ir Kazio Griniaus gimnazijoje. Už jo kandidatūrą balsavo 12 tarybos narių iš 21. Tapti meru TS-LKD narys A.Ališauskas bandė ir prieš metus – 2008-ųjų rugsėjį. Tada V.Merkevičius jį nurungė vieno balso persvara.

Pristatydamas savo veiklos programą naujasis meras vengė kalbėti konkrečiai, tačiau pažadėjo, kad vadovauti savivaldybės tarybos Kontrolės ir Etikos komisijoms siūlys opozicijoje esančių partijų atstovams. A.Ališauskas taip pat tikino sudarysiantis tarybos kolegiją, kurios iki šiol nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius