-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 01 04

Pagaliau pasirašyta sutartis dėl Panemunės tilto statybos darbų

Kauno miesto savivaldybė pagaliau pasirašė sutartį dėl Panemunės tilto tarp A.Juozapavičiaus prospekto ir Tilto gatvės statybos darbų.
Panemunės tiltas
Panemunės tiltas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Savivaldybės Viešųjų pirkimų komisija lapkričio mėnesio pabaigoje Panemunės tilto statybos darbų pirkimo konkurso laimėtoju paskelbė bendrovę „Kauno tiltai“, įsipareigojusią darbus atlikti už 102,95 mln. litų. Viešųjų pirkimų procedūras ir dokumentus išnagrinėjusi Viešųjų pirkimų tarnyba jokių pažeidimų nesurado, skelbia Kauno savivaldybė.

Kaunas pasirašė statybos darbų pirkimo sutartį su rangovu. „Kauno tiltams“ pristačius visus reikalingus dokumentus, sutartis buvo oficialiai įregistruota.

Artimiausiu metu planuojama pasirašyti susitarimą dėl darbų, kuriuos rangovas įsipareigos atlikti šiais metais. Be to, su rangovu ketinama pasirašyti ir statybvietės priėmimo-perdavimo aktą.

„Nuo tos dienos rangovas taps oficialiai atsakingas už statybvietę“, – tvirtino Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis. Pasirašius minėtus dokumentus, „Kauno tiltai“ galės pradėti darbus.

Kauno miesto savivaldybė yra kreipusis į Susisiekimo ministeriją su prašymu finansuoti 70 proc. naujojo tilto statybos darbų vertės. Skirti likusius 30 proc. lėšų įsipareigotų savivaldybė. Į Susisiekimo ministrą dėl šio projekto finansavimo kreipėsi ir grupė Seimo narių. Susisiekimo ministerijos ar jai pavaldžių institucijų tikslinio finansavimo klausimas turėtų paaiškėti iki šių metų kovo mėnesio. Iki tol naujojo tilto statybos darbus rangovas turės vykdyti savomis lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius