-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 11

Pagardino vargšų šventes

Per šimtą Panevėžio teisėjų, prokurorų, advokatų ir notarų prieš šventes aplankė miesto ir rajono varguolius.
Temos: 2 Velykos Panevėžys

Aukštaitijos sostinės teisininkai pasibeldė į vargingiausiai gyvenančiųjų namus. Jie bendravo su jais ir įteikė Velykų stalui tinkančių gėrybių: vištienos, kiaušinių, dešros, saldumynų bei negendančių maisto produktų. Vaikai dovanų gavo žaislų.

Velykinę labdaros akciją rengė Panevėžio teisininkų draugija, vadovaujama Panevėžio administracinio teismo pirmininko Ramūno Gadliausko. „Jaučiame pareigą pasidalyti“, – labdaros idėją apibūdino Teisininkų draugijos pirmininkas. Jis pabrėžė darbe dažnai susiduriantis su sunkiai besiverčiančiais žmonėmis, kurie į varganą situaciją pakliūva kartais dėl objektyvių priežasčių. Itin daug skurdo R.Gadliauskas prisipažino matęs dirbdamas Anykščių rajono apylinkės prokuroru.

Labdarą surinkę ir maisto produktų nupirkę teisininkai lankė tik tas šeimas, kurios nedaro nusižengimų ir nepiktnaudžiauja alkoholiu. „Turbūt keistokai atrodytume, jei šelptume pažeidėjus“, – atkreipė dėmesį R.Gadliauskas.

Teisininkai dovanojo ne tik maisto produktų. Iš surinktų pinigų nutarta vienai našlaite tapusiai studentei sumokėti už pusmečio mokslą aukštojoje mokykloje, kitai – gimnazistei – dovanoti pinigų, kad ji geriau pasirengtų abitūros egzaminams.

Labdaros akciją drauge su R.Gadliausku rengė to paties teismo teisėja Nijolė Danguolė Smetonienė. LŽ ji pasakojo varguolius lankanti ne pirmą kartą ir kaskart viešėdama jų šeimose įgyjanti vis naujų patirčių. „Sykį radome vaikus miegančius ant sukaltų lentų, tad vėliau jiems padovanojome lovą. Kitąkart, pamačiusi varganą žmonių buitį, dovanojau jiems viryklę ir šaldiklį“, – prisiminė teisėja.

Pasidomėjus, ar sulaukę teisininkų žmonės nebandė aiškintis jiems rūpimų teisinių klausimų ir prašyti juridinių konsultacijų, N.D.Smetonienė teigė, kad aplankytieji kartais nelabai suvokdavo, kas juos lanko ir ko galėtų paklausti. „Todėl šiemet visiems įteikėme po atviruką, kuriame paaiškinta, kas mes tokie, kad galime suteikti ir teisinių konsultacijų“, – teigė teisėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius