Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 23

Pagėgiuose tarnybinės mašinos žymimos nuimamais magnetais

Pagėgių gyventojai piktinasi, kad merijos tarnybiniai automobiliai pažymėti ne lipdukais, o lipniomis magnetinėmis juostomis.
Pagėgiai
Pagėgiai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Panorėjus jas galima bet kada nuimti, rašo „Lietuvos žinios“.

Pasak dienraščio, internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame aiškiai matyti, kaip Pagėgių savivaldybės administracijos ženklas lengvai nuimamas nuo tarnybinio automobilio „Honda CRV“ (valstybiniai numeriai CGB 652) durelių ir vėl uždedamas.

Pagėgių vadovai įrodinėja, kad galimybe vienu rankos mostu paversti pažymėtą valdišką mašiną įprasta asmenine niekas nepiktnaudžiauja. Tačiau vietos žmonės neabejoja, kad nuimamos magnetinės juostos leidžia merijos valdininkams pasibaigus darbo dienai dumti tarnybiniu automobiliu tvarkyti asmeninių reikalų.

Pagėgių meras „tvarkietis“ Virginijus Komskis aiškina, kad taip išradingai savivaldybės administracijos automobiliai pažymėti siekiant taupyti.

„Automobilius ne lipnia plėvele, o magnetine juosta pažymėjome norėdami taupyti. Mūsų merijos tarnybinių mašinų parkas nuolat atnaujinamas, todėl tą pačią magnetinę juostą galime priklijuoti vis prie kito automobilio. Nereikia juostų papildomai užsakinėti ir leisti pinigų“, – sakė V.Komskis.

Pagėgių savivaldybės administracijos direktorius Vaidas Bendaravičius dienraščiui pateikė kitą versiją. Pagal ją, klijuoti lipnių plėvelių ant tarnybinių automobilių durelių neleido lizingo bendrovė.

„Tuo metu, kai įsigaliojo tarnybinių automobilių žymėjimo tvarka, kelis jų nuomojome iš lizingo bendrovės. Jos atstovai bjauroti mašinų mums tiesiog neleido. Tačiau artimiausiu metu įsigysime savo automobilių, tai ant jų užklijuosime ne laikinus, o tikrus lipdukus“, – sakė V.Bendaravičius.

Ką apie tai mano Vyriausybės atstovė Tauragės apskrityje (jai priklauso Pagėgių savivaldybė – aut.) Irena Ričkuvienė, „Lietuvos žinios“ ketvirtadienį sužinoti nepavyko. Telefonu ji buvo nepasiekiama. Tačiau dienraščio kalbinta Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš aiškino, kad žymėti tarnybinius automobilius specialiais lipdukais privalo visos biudžetinės įstaigos ir organizacijos, o savivaldybių administracijoms rekomenduota laikytis tokios tvarkos.

„Merijos žymėti automobilių neverčiamos. Tačiau jei jos savo vidaus aktais pasitvirtino taisykles ir automobilius vis dėlto nusprendė žymėti, tai turėtų daryti sąžiningai ir negudrauti. Jei darbo metu automobilis pažymimas, o kai neparanku – magnetinė juosta paprasčiausiai nuimama, tai nėra sąžininga vietos bendruomenės atžvilgiu“, – pabrėžė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius