Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 31

Pagerbdami mirusiuosius nepamirškime savo ir artimųjų saugumo

Šį savaitgalį daugelis Lietuvos gyventojų vyks lankyti artimųjų kapų, uždegs ant jų žvakutes. Beje, vien tik gaisruose šiemet jau žuvo 96 žmonės. Pernai per ilgąjį Vėlinių savaitgalį juose žuvo 2 žmonės. Be to, tomis dienomis kilo 62 gaisrai.
Žvakė
Žvakė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kad artėjančios rimties ir susikaupimo dienos praeitų sklandžiai, būtų išvengta gaisrų bei kitų nelaimių, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas primena: prieš išvykdami iš namų, nepamirškite išjungti iš elektros tinklo elektrinių bei šildymo prietaisų, nepalikite perkaitintos ar besikūrenančios krosnies, patikrinkite ar išjungtos dujos. Taip pat nepalikite be priežiūros vienų mažamečių vaikų.

Nemažai žmonių į kapines vyksta  automobiliais. Paprastai Visų Šventųjų ir Vėlinių dienomis prie amžinojo poilsio vietų suvažiuoja daug mašinų, susidaro jų grūstys, kyla avarinių situacijų. Todėl automobilyje būtina turėti gesintuvą bei vaistinėlę, kad, įvykus nelaimei, galėtumėte padėti ir sau, ir kitiems. Prieš išvykdami, pasidomėkite orų prognoze ir būkite atidūs kelyje.

Ugniagesiai linki, kad per šį mirusiųjų pagerbimo savaitgalį visose Lietuvos kapinaitėse saugiai degtų tik žvakių liepsnelės, o gaisrų ir kitų nelaimių būtų išvengta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius