-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 01

Pagerbiant vėliavas, Vilniuje paskelbta Lietuvos pirmininkavimo ES pradžia

Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai (ES) pradžia pirmadienį Vilniuje simboliškai paskelbta pagerbiant Lietuvos, kitų ES valstybių narių ir pačios Bendrijos vėliavas.
Vėliavų pakėlimo ceremonija
Vėliavų pakėlimo ceremonija / Alfredo Pliadžio nuotr.

Iškilmingoje ceremonijoje prie Vyriausybės rūmų skambant Lietuvos himnui buvo pakelta Lietuvos trispalvė ir istorinė vėliava su Vyčiu. Netrukus, saulėtą rytą kariuomenės orkestrui grojant „Odę džiaugsmui“, pakilo ir ES vėliava.

Ministrų kabineto nariams ir užsienio šalių ambasadoriams susirinkus į Vyriausybę, atidaryta paroda, kurioje pristatomos ES valstybių narių vėliavų meninės interpretacijos: pavyzdžiui, iš Jungtinės Karalystės vėliavos žvelgia pergalės ženklą rodantis Antrojo pasaulinio karo metų premjeras Winstonas Churchillis, o Vengrijos vėliavoje matomos 1956 metų revoliucijos akimirkos.

Septynių Lietuvos menininkų parodoje demonstruojama ir Kroatijos vėliava – šios šalies priėmimas į ES sutapo su Lietuvos pirmininkavimo pradžia.

Premjeras Algirdas Butkevičius sakė, kad dėl pirmininkavimo ES Tarybai liepos 1-oji ir 2013-ieji įeis į Lietuvos istoriją.

„Šiandien didi diena. Tai diena, kai garbė ir atsakomybė yra neatsiejamos. Lietuva, būdama laisva ir nepriklausoma valstybė, pirmą kartą nuo nepriklausomybės atkūrimo prisiims tokią atsakomybę – pirmininkauti ES Tarybai“, – kreipdamasis į susirinkusius sakė ministras pirmininkas.

A.Butkevičius pabrėžė, kad Lietuvai prie ES vairo tenka stoti artėjant Europos Parlamento rinkimams ir ES dar neišbridus iš ekonominės krizės.

„Lietuva pirmininkaus sudėtingomis ekonomikos sąlygomis, išskirtinio demokratinio kalendoriaus periodu. Baigiantis šiam parlamentiniam ciklui, glaudžiai bendradarbiaudami su Europos Parlamentu ir Europos Komisija, turime užbaigti jau pradėtus esminius teisėkūros darbus“, – sakė premjeras.

Jis žadėjo, kad Lietuva sieks sėkmingų derybų dėl naująjį ES biudžetą įgyvendinančių teisės aktų ir tikisi pažangos kuriant bankų sąjungą.

„Lietuva labai didelį dėmesį skirs daugiametei finansinei programai, sieks aktyvios pažangos kuriant bankų sąjungą, dalyvaus teikiant pasiūlymą dėl bendro bankų pertvarkymo mechanizmo“, – ceremonijoje sakė A.Butkevičius.

Tarp prioritetų jis taip pat minėjo kovą su nedarbu ir bendros energetikos rinkos kūrimą. Energetikos politika, pasak premjero, – svarbi ES konkurencingumui stiprinti.

„Turime ambicijų paspartinti susitarimų dėl ekonomikos augimo ir darbo vietų kūrimo įgyvendinimą, dėsime labai daug pastangų, kad sklandžiai ir sėkmingai būtų sprendžiami energetikos klausimai, 2014 metais būtų sukurta energijos vidaus rinka“, – teigė ministras pirmininkas.

A.Butkevičius taip pat sakė tikįs, kad Vilniuje lapkritį vyksiantis viršūnių susitikimas bus „stiprus impulsas“ sustiprinti ES Rytų partnerystės programą, kuria siekiama glaudesnių ES ryšių su šešiomis posovietinėmis Rytų Europos šalimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius