-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 22

Pagerbti gabiausi moksleiviai

Rūmų mene trumpam virtusioje uostamiesčio savivaldybės konferencijų salėje antradienio popietę susibūrė gabiausi moksleiviai, jų mokytojai ir tėveliai.
Antradienį miesto savivaldybės salė buvo pilna moksleivių – jiems įteikti padėkos raštai už pasiekimus mokslo, meno ir sporto srityse.
Antradienį miesto savivaldybės salė buvo pilna moksleivių – jiems įteikti padėkos raštai už pasiekimus mokslo, meno ir sporto srityse. / I.Ozturhan/15min.lt nuotr.

Moksleiviams apdovanojimus teikė meras Rimantas Taraškevičius, pasipuošęs regalijomis ir įkūnijęs rūmų karalių, o šventinę nuotaiką ir karaliaus rūmų atmosferą kūrė Klaipėdos jaunimo laisvalaikio centro meno vadovai ir jų auklėtiniai. Kasmet miesto mero vardu padėkos raštų ir šiltų žodžių sulaukia per metus labiausiai miestui nusipelnę moksleiviai.

Pasak savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, kasmet apdovanojamųjų gretos pilnėja: iš pradžių pagyrimo raštais skatinti vietinių konkursų laureatai, tačiau bėgant metams imta apdovanoti ir respublikinių bei tarptautinių konkursų prizininkus. Antradienį vykusiame renginyje trūko tik abiturientų, kurie vasarą įstojo į aukštąsias mokyklas ir dėl studijų neturėjo galimybės dalyvauti.

„Laimingas tas miestas, kuris turi tiek daug jaunų, gabių žmonių“, – uostamiesčio moksleivių pasiekimais džiaugėsi L.Prižgintienė.

Metų moksleivis – kuklus, bet ambicingas

Už pirmosios vietos laimėjimą Japonijoje liepos mėnesį vykusioje tarptautinėje chemijos olimpiadoje pagerbtas „Ąžuolyno gimnazijos“ dvyliktokas Emilis Bružas. Jis paskelbtas ir Metų moksleiviu. Kuklumu pasižymintis vaikinas, kelių olimpiadų prizininkas, sakė jog mokslo aukštumų pasiekė padedamas mokytojos. Gabus vaikinas neslėpė planų emigruoti, tačiau esą tik dėl mokslų: „Laukiu atsakymo iš Kembridžo universiteto (Didžioji Britanija), kuriame noriu studijuoti biochemiją“.

Pagyrimo raštai įteikti ir geriausiems uostamiesčio jauniesiems sportininkams, iškovojusiems pergales įvairių sporto šakų Lietuvos ir tarptautinėse varžybose: sunkiosios atletikos, lengvųjų imtynių, graikų–romėnų imtynių, plaukimo, badmintono ir kitų.

Už puikius akademinius pasiekimus pagyrimų sulaukė lietuvių kalbos, tiksliųjų mokslų olimpiadų laimėtojai bei prizininkai. Neužmiršti liko ir meno bei kultūros srities gabiausieji moksleiviai, tarptautinių muzikų konkursų nugalėtojai. Kai kurie moksleiviai ant pakylos lipo jau ne pirmus metus.

Pasibaigus apdovanojimų ceremonijai, susirinkusiųjų laukė šventinis tortas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius