Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 23 /17:54

Pagrūmoti pirštu ar imtis bizūno: ką konservatoriai darys su J.Džiugeliu ir S.Jovaiša?

Valdančiųjų konservatorių frakcija ketvirtadienį aptarė Justo Džiugelio ir Sergejaus Jovaišos parlamentines išlaidas, dėl kurių pastaruoju metu kilo abejonių. Vis dėlto, sankcijų prieš kolegas frakcijos vadovybė imtis neketina ir palieka erdvės jiems pasiaiškinti patiems. Tiesa, vienas iš šių parlamentarų iki šiol nenori kalbėtis su žiniasklaida.
Justas Džiugelis ir Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė
Justas Džiugelis ir Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė / 15min montažas

Iniciatyvos „Skaidrinam“ žurnalistai išsiaiškino ir šią savaitę skelbė, kad J.Džiugelis per šią kadenciją išmokėjo daugiau nei 23 tūkst. eurų už Seimo nario veiklos ataskaitų rengimą savo politinės kampanijos konsultantui, o S.Jovaiša įsigijo įvairios įrangos už 25 tūkst. eurų.

Šiuos du atvejus konservatorių frakcija svarstė ketvirtadienį vykusiame posėdyje, tačiau, panašu, kad tik pagrūmojo pirštu, kadangi jokių sankcijų šių parlamentarų atžvilgiu imtis neketinama.

Tiesa, naujienų agentūra „ELTA“ penktadienį skelbė, kad dalis konservatorių J.Džiugelį spaudžia trauktis iš komiteto pirmininko pareigų.

Kas pasiūlyta J.Džiugeliui?

Frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė 15min teigė, kad J.Džiugelio išlaidos kelia klausimų. Jų kelia ir tai, kad parlamentaras mokėjo pinigus viešųjų ryšių specialistui Mindaugui Ardišauskui, kuris pastaruoju metu tapo Atsakingo lošimų verslo asociacijos vadovu.

„Frakcija nusprendė, kad J.Džiugelis turi išsklaidyti abejones, nors jis pateikė tuos atsakymus ir kalba apie faktus, kurie tarsi neįrodo, kad jis turėtų kažkokių ryškių sąsajų, tačiau tas bendras vaizdas iš viešoje erdvėje pasirodžiusios informacijos kelia tam tikrų klausimų“, – teigė politikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius