Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 29

Pailgintas vidaus tarnybos pareigūnų tarnybos laikas

Ketvirtadienį ypatingos skubos tvarka Seime priimtas Vidaus tarnybos statuto pakeitimas, kuriuo pailgintas vidaus tarnybos pareigūnų tarnybos laikas.
Policija
Policija / Martyno Vizdbelio/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Laikas

Už tokį pakeitimą balsavo 83 parlamentarai, prieš – 3, susilaikė 8.

Šiuo įstatymu pailgintas ne tik aukščiausios, bet ir žemesnių grandžių vidaus tarnybos pareigūnų tarnybos laikas, atsižvelgiant į tai, kad didžioji dalis pareigūnų atėjo tarnauti 1991–1992 metais atkūrus Lietuvos nepriklausomybę ir pagal dabar galiojančias Vidaus tarnybos statuto nuostatas dalis pareigūnų negali ištarnauti tiek laiko, kad jiems būtų paskirta pilna valstybės pensija.

Pagal naujai patvirtintus pakeitimus, aukščiausios grandies vidaus tarnybos pareigūnai galės tarnauti iki jiems sukaks 65 metai. Dabar jie tarnauja iki 62,5 metų.

Taip pat numatyta, kad pareigūno prašymu, vidaus reikalų įstaigos vadovo teikimu vidaus reikalų ministras turi teisę pratęsti vidaus tarnybos trukmę iki 5 metų. Iki šiol pratęsti tarnybą buvo galima tik iki 3 metų.

Šis statutas galioja Vidaus reikalų ministerijai priskiriamoms statutinėms įstaigoms: policijai, priešgaisrinei apsaugai, pasieniui, viešojo saugumo tarnybai ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius