Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 03

Pajamas deklaravo apie 700 tūkst. gyventojų, už PSD skolingi 43 tūkst.

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad šiais metais mokesčių mokėtojai, remiantis preliminariais duomenimis, pateikė apie 770 tūkst. gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM) deklaracijų. Inspekcija sulaukė beveik 63 tūkst. turto deklaracijų ir beveik 460 tūkst. prašymų skirti paramai iki 2 proc. sumokėtos GPM sumos, kam jie buvo daugiausiai skirti, turėtų paaiškėti vėliau.
Pinigai
Pinigai / Algirdo Kubaičio/BFL nuotr.

„Šiais metais gyventojų pajamų mokesčio ir turto deklaravimo procesas vyko kur kas sklandžiau nei praėjusiais metais, gyventojai jau žino apie savo pareigas teikti deklaracijas, galimybes susigrąžinti dalį išlaidų, jie mielai naudojosi VMI patobulinta Elektroninio deklaravimo sistema, o elektroninio deklaravimo procesas tapo dar paprastesnis”, – teigia VMI prie FM viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė.

Šiuo metu 225 tūkst. mokesčių mokėtojų, teisingai užpildžiusių GPM deklaracijas ir pateikusių elektroniniu būdu, jau susigrąžino beveik 100 mln. litų GPM permokos. Iš 500 tūkst. išanalizuotų gyventojų deklaracijų nustatyta, kad prašoma grąžinti per 200 mln. GPM permokos, kitos deklaracijos dar analizuojamos, o prašoma grąžinti mokesčio permokos suma dar augs.

VMI ragina gyventojus, kurie privalėjo, tačiau dar nepateikė GPM ir turto deklaracijų, pateikti jas kuo skubiau.

Už PSD skolingi daugiau kaip 43 tūkst.

Preliminariais duomenimis, daugiau kaip 43 tūkstančiai gyventojų liko skolingi privalomojo sveikatos draudimo įmokas – bendra grąžintina suma viršija 14,5 milijono litų. Beveik 5 tūkstančiai gyventojų gali susigrąžinti privalomojo sveikatos draudimo įmokas – bendra grąžintina suma yra 2,3 mln. litų. 

Palyginti su 2009 m., sumažėjo žmonių, kurie liko skolingi už PSD. Tada tokių buvo 70 tūkst., jie buvo skolingi 38 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius