Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 29

Pajamos gauti socialinei paramai nekinta jau aštuonerius metus

Valstybės remiamų pajamų dydis, taikomas skaičiuojant piniginę socialinę paramą skurdžiai gyvenantiems asmenims, nejudinamas aštuonerius metus, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Eurai
Eurai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ar žmogus yra socialiai remtinas, Lietuvoje sprendžiama pagal pajamų dydį, nustatytą dar 2008 metais. Valstybės remiamų pajamų dydis nekeičiamas, nors ekonomika auga, didėja algos, brangsta pragyvenimas.

Pasak dienraščio, politikai ir ekspertai sutinka, kad 102 eurus siekiantis dydis neatitinka realijų, bet aiškina, jog net mažiausias jo padidinimas valstybei atsieitų milijonus eurų. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) teigia, kad sprendžiant socialinės paramos didinimo problemą būtina įvertinti turimas galimybes ir perspektyvas. Apskaičiuota, kad padidinti valstybės remiamas pajamas proporcingai vidutinio darbo užmokesčio augimui nuo 2008 metų kainuotų papildomus 38 mln. eurų per metus.

Tai, kad valstybės remiamų pajamų dydis yra per mažas, ypač vienišiems skurdžiai besiverčiantiems žmonėms, sutinka ekonomistas Romas Lazutka. „Esame skaičiavę, kad vien maistui reikia apie 100 eurų, o juk vien to žmonėms nepakanka. Reikėtų dvigubai daugiau pinigų, kad žmogus galėtų gyventi, patenkinti būtiniausius savo poreikius, ir tai tikrai nebūtų prabangus gyvenimas“, – patikino ekspertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius