-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 05

Pajūrio gelbėtojai pašiurpę: nuo saulės apkvaitę poilsiautojai pragano savo vaikus

Pagaliau sugrįžusi vasara į pliažus priviliojo minias poilsiautojų. Tačiau saulės išsiilgę vasarotojai kartais visai praranda budrumą. Į pajūrį pailsėti atvykusios šeimos pamišta, kad turi vaikų. Gainioti be priežiūros paliktas atžalas priversti gelbėtojai.
Palanga
Palanga / L. Sėlenienės nuotr.

Auklių vaidmuo pajūrio gelbėtojams – įgrisęs iki gyvo kaulo. Skęstančiųjų gelbėjimu turinys užsiimti Melnragės paplūdimyje budintys vyrai tik ir žvalgosi, ar žmonių sausakimšame pliaže nepasiklydo koks mažylis. Kasdien nuo saulės voniomis besilepinančių gimdytojų nuklysta  ne vienas pyplys.

„Būna, kad tėvai užsikalba, užsnūsta. Po akimirkos apsidairo, o vaiko šalia jau nebėra. Neįvertina tėvai, kad mažyliai minioje akimirksniu gali prapulti. O pasimetęs kelerių metų vaikas per pusvalandį nueina gerą kilometrą. Būna, kad dingsta Melnragėje, o randame Giruliuose“, – pasakojo Klaipėdos miesto skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos atstovas  Aleksandras Siakkis.

L. Sėlenienės nuotr./Pajūrio gelbėtojai
L. Sėlenienės nuotr./Pajūrio gelbėtojai

Pasak gelbėtojų, tėvai dažnai įsitaiso net už kelių dešimčių metrų nuo kranto ir mano, kad puikiai mato savo atžalą. Tačiau nė nenutuokia, kad taip besipliuškenantis  vaikas – tik per plauką nuo nelaimės.Dar didesnis gelbėtojų galvos skausmas – vandenyje be suaugusiųjų priežiūros besimaudantys vaikai.

„Kad būtų ramesni, į vandenį mažuosius tėvai dažnai išsiunčia su keleriais metais vyresniu broliuku ar sesute.

Bet čia tik savęs apgaudinėjimas. Kuomet vaikas vandenyje, būtinai šalia turi būti suaugęs. Iš toli neįmanoma suprasti, kad žmogus skęsta. Tik gelbėtojai gali iš posto stebėdami su žiūronais įvertinti situaciją. O gulintis atokiai pliaže tikrai nesupras, ar vaikas skęsta, ar šiaip maskatuoja rankomis“, – šeimų poilsiavimo įpročius paplūdimiuose nupasakojo A. Siakkis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius