Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 22

Pajūrio gelbėtojai skelbia maudynių sezono pradžią

Įprastai Klaipėdos paplūdimių gelbėtojai darbą prie jūros pradeda birželio 1 d. Tačiau poilsiautojus į pajūrį viliojanti šiluma koreguoja jų darbą. Šiluma, prognozuojama, greit nenuslūgs, tad penktadienį gelbėtojai jau pradės budėjimą paplūdimiuose.
Palanga
Palanga / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Jau gavome Klaipėdos savivaldybės nurodymą penktadienį pradėti darbą Smiltynės centriniame paplūdimyje, taip pat Antrojoje Melnragėje. Savaitgalį įvertinsime situaciją ir nuspręsime, kada keltis ir į kitus paplūdimius. Komanda sukomplektuota, apmokyta ir darbui pasiruošusi“, – pasakojo biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Šiemet Klaipėdos paplūdimiuose dirbs 70 gelbėtojų. Jie budės 11 postų.

Pavieniai drąsuoliai jau lipa į ledinę jūrą, tad gelbėtojai nedelsia pradėti budėjimo. 

Palanga taip pat neketina vėluoti. Praėjusį savaitgalį per kurorto vasaros sezono atidarymą atsirado drąsuolių, lipusių į jūrą. Tad, akivaizdu, kad budinčių gelbėtojų Palangos ir Šventosios paplūdimiuose tikrai jau reikia.

Pirmieji jų budėti pradėjo dar gegužės 15 d. per vasaros sezono atidarymą. Kol kas tik centrinėje gelbėjimo stotyje. Birželio 1 d. Palangos ir Šventosios gelbėtojai jau dirbs visu pajėgumu – 60 asmenų komanda.

Neringos paplūdimiuose dirbs 44 gelbėtojai. Jų pajėgos bus sutelktos centrinėse gelbėjimo stotyse Nidoje bei Juodkrantėje, taip pat poroje gelbėjimo postų.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius