-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 14

Pajūrio gelbėtojai: „Tiek piktų žmonių seniai nematėme“

Sinoptikams prognozuojant atplūstančią karštų orų bangą, ruošiasi ir pajūryje budintys gelbėtojai. Kol kas maudynėmis jūroje mėgaujasi tik patys drąsiausi: vanduo daugumai dar per šaltas. Tačiau gelbėtojams darbo netrūksta ir krante.
Pajūrio gelbėtojai
Pajūrio gelbėtojai / L. Sėlenienės nuotr.

Vanduo kol kas labai šaltas

Pirmadienio vidudienį Baltijos jūros vandens temperatūra ties Klaipėda siekė 11 laipsnių šilumos, o štai Palangos gelbėtojai pasakojo, kad ankstyvą rytą ties šio kurorto centrine gelbėjimo stotimi vandens temperatūra tebuvo vos 8 laipsniai.

Šią savaitę vėl žadama vasariška kaitra. Pajūryje savaitgalį laukiama ir 30 laipsnių kaitros.

Poilsiautojų antplūdžiui ruošiasi ir pajūrio gelbėtojai. Paplūdimio išsiilgusių poilsiautojų jie prašo pasirūpinti savo sveikata: atsinešti vandens, saulėje būti saikingai, nepamiršti apsaugos priemonių.

Klaipėdos paplūdimiuose budintiems gelbėtojams šią vasarą jau teko kviesti medikus, kai paplūdimyje poilsiautojams pasidarė bloga ilgiau pasikaitinus saulėje.

„Būta jau ir traumų: štai savaitgalį kvietėme medikus merginai, kuri susižeidė žaisdama tinklinį“, – pasakojo Aleksandras Siakki, vadovaujantis Klaipėdos paplūdimių gelbėtojams.

Nors besimaudančių Baltijoje dar mažai, gelbėtojams darbo netrūksta: teko ir pasiklydusių vaikų ieškoti ir tramdyti alkoholį vartojančius žmones.

Dar nė vienais metais neateidavo tiek daug piktų žmonių. Iškeikia gelbėtojus, nenori girdėti perspėjimų, žemina mus.

Nesutarimai – dėl augintinių

Tačiau daugiausiai nesutarimų kyla dėl vasarotojų, į paplūdimius atsivedusių augintinių. Tenka priminti ir taisykles, kad esą šunims, katėms ar šeškams vedžioti yra atskiri paplūdimiai. Gyvūnų draugijos nepageidauja ir kiti poilsiautojai.

„Pastebėjome, kad šiemet kantrybės reikia daugiau: dar nė vienais metais neateidavo tiek daug piktų žmonių. Iškeikia gelbėtojus, nenori girdėti perspėjimų, žemina mus. Nežinau, ar čia dėl karantino, ar kokia kita priežastis. Buvo atvejų, kad teko ir policiją kviestis“, – pasakojo A.Siakki.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aleksandras Siakki
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aleksandras Siakki

Pareigūnai į paplūdimius skubėjo ir gavę pranešimus apie vagystes: pasigesta rankinių su telefonais, dviračių.

Klaipėdos paplūdimuose iš viso budi beveik septynios dešimtys gelbėtojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius