-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 09

Pajūrio stovykloje „Pasaka“ sunegalavo vasarojantys vaikai – viena mergaitė atsidūrė ligoninėje

Vasaros linksmybes negalavimai apkartina jau antrai pajūrio poilsio stovyklai. Kone prieš tris savaites į ligos patalą žarnyno infekcija išguldė „Raganės“ stovykloje vasarojusius karatistus. Dabar blogai pasijuto „Pasakos“ stovyklos Giruliuose auklėtiniai.
Vaikai
Vaikai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Giruliuose stovyklaujantiems vaikams negalavimo požymiai pasireiškė kiek lengviau, nei karatistams. Jie nekarščiavo ir neviduriavo – tik vėmė.

„Pykinimą pajuto penki vaikai. Viena mergaitė jau buvo išvažiavusi namo ir tik ten pasijuto blogai. Ji buvo pristatyta į ligoninę. Kitų vaikų neprireikė vežti į ligoninę. Jie galėjo pasilikti stovykloje iki pabaigos. Rytoj visi išvažiuoja namo“, – tikino „Pasakos“ stovykloje vasaros poilsį vaikams organizuojančios Všį „Vaikų poilsis“ direktorė Galina Andrejevskaja.

Nuo ko sunegalavo vaikai, aiškinasi Klaipėdos miesto maisto ir veterinarijos  tarnyba. Kol vyksta tyrimas, stovyklos patalpose neuždrausta gaminti maisto. Juo šiomis dienomis maitinti 200 meninės programos stovykloje dalyvavę vaikai ir 76 jaunieji sportininkai.

„Mūsų tarnyba paėmė maisto ir aplinkos nuoplovų mėginius. Tačiau jų dar neištyrus, specialistai spėja, kad vaikai susirgo ne nuo maisto. Jo gaminimo patalpose taip pat nerasta jokių pažeidimų“, – pasakojo Klaipėdos miesto maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Antanas Bauža. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius