-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 27

Pajūris sausakimšas: poilsiautojai siunčiami į Klaipėdą, kiti eina miegoti į kopas

Poilsiautojų antplūdžio susilaukę pajūrio kurortai nebeturi ko pasiūlyti atvykėliams: Palangoje likęs tik vienas tuščias kambarys, Nidoje vietų nebėra net kempinge.
Palanga sulaukė vasarotojų antplūdžio
Palanga sulaukė vasarotojų antplūdžio / J. Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Penktadienį į pajūrį išsiruošusiems vasarotojams turizmo informacijos centrų specialistai nebegali padėti. Palangoje šiai nakčiai likęs tik vienas kambarys – prie pat tilto į jūrą už 600 Lt. Atvykėliams vietos nebėra ir Šventojoje. Šimtus kilometrų įveikusiems atostogautojams siūloma važiuoti į Karklę, Girulius ar net Klaipėdą. Kai kurie pasinaudojo pasiūlymu nakvoti uostamiestyje. 

„Šitokia situacija tęsiasi visą savaitę. Jau pirmadienį sulaukėme didžiulio poilsiautojų antplūdžio. Žmonėms neturime ko pasiūlyti“, – apgailestavo Palangos turizmo informacijos centro direktorės pavaduotoja Egidija Smilingienė. 
Palangoje šeštadienio nakčiai likę tik du kambariai – už 500 Lt ir už 1800 Lt. 

Dauguma nusivylusių atvykėlių – lietuvaičiai, naiviai tikėję, kad vietos Palangoje pilna. Užsieniečiai paprastai jau kelios savaitės iki kelionės būna pasirūpinę nakvyne. 

Tokia pati situacija ir Neringoje – čia laisvų vietų nebelikę nuo pirmadienio. Kaip teigė laikinai Nidos kultūros ir turizmo informacijos centrui „Agila“ vadovaujanti Neringa Gecevičienė, dabar paskambinę poilsiautojai gali tikėtis laisvų vietų nebent pirmadieniui. „Antplūdį pajutome tik atšilus: pilnos kavinės, eilės prekybos centre, automobilių srautai“, – teigė pašnekovė. 

Anot jos, pasitaiko ir tokių optimistų, kurie važiuoja ir tikisi vietoje gauti pastogę. „Žinoma, vilties yra – gal kas išvykę anksčiau, gal kas neatvyko“, – aiškino ji.

Tuo tarpu Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos specialistai visą šią savaitę iš kopų vaiko čia apsigyvenusius poilsiautojus. Savaitgalį žadama sustiprinti pajėgas ir dar labiau prižiūrėti, kad tokių vasarotojų nebūtų. „Taip apsistoja įvairūs žmonės. Vieni, nes mokėti nuomos neišgali, kiti, nes nerado būsto“, – aiškino nacionalinio parko direkcijos vadovas Tomas Tukačiauskas. 

Už tai poilsiautojai gali sulaukti ir baudos iki 300 Lt. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius