-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 29

Pajūryje daugėja sergančiųjų peršalimo ligomis

Klaipėdos apskrityje sergančiųjų peršalimo ligomis bei gripu ir toliau pamažu daugėja. Praėjusią savaitę sergamumo rodiklis, lyginant su prieš tai buvusia savaite, padidėjo iki 43 atvejų 10 tūkst. gyventojų.
Nepilnamečiai sudaro daugiau kaip du trečdalius visų sergančiųjų.
Nepilnamečiai sudaro daugiau kaip du trečdalius visų sergančiųjų. / "15min" nuotr.
Temos: 1 Epidemija

Gripu praėjusią savaitę susirgo 3 suaugusieji ir 1 vaikas. Tarp visų sergančiųjų nepilnamečiai sudaro daugiau kaip 80 proc.
Klaipėdos apskrityje per savaitę iš viso užregistruoti 1586 ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų atvejai, Klaipėdos mieste – 850. Didžiausias sergamumo lygis išlieka Klaipėdos rajone, mažiausias – Palangoje.
Per praėjusią savaitę dėl sunkios gripo eigos į ligoninę nebuvo paguldyta nei vaikų, nei suaugusiųjų.
Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos centro specialistai primena, jog dar ne vėlu pasiskiepyti nuo gripo. Nemokamai skiepijami rizikos grupėms priklausantys asmenys: vaikai ir suaugusieji, sergantys lėtinėmis širdies-kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis, susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais, taip pat vyresni nei 65 metų amžiaus žmonės, gyvenantieji socialinės globos ir slaugos įstaigose, nėščios moterys, sveikatos priežiūros darbuotojai. Visi norintys pasiskiepyti turi kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Pajutus į gripą panašius simptomus (karščiavimą, šaltkrėtį, raumenų, galvos, gerklės skausmą, kosulį), medikai ragina kreiptis į šeimos gydytoją, nevykti į darbą, mokyklą, sergančių vaikų nevesti į darželius.

Siaučiant peršalimo ligoms, rekomenduojama reguliariai plauti rankas, kosint, čiaudint užsidengti nosį ir burną, stengtis neliesti akių. Būtina dažnai vėdinti ir valyti patalpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius